arkadaşlar 99 model 1.4 is aracımın gaz pedalı neredeyse taş gibi diyebilirim hem sürüş konforunu hemde aracın kullanımını zorlaştıran bu durumdan kurtulmam için ne önerirsiniz ? daha önce bu sorunu aranızda yaşayan varvmı ?
Printable View
arkadaşlar 99 model 1.4 is aracımın gaz pedalı neredeyse taş gibi diyebilirim hem sürüş konforunu hemde aracın kullanımını zorlaştıran bu durumdan kurtulmam için ne önerirsiniz ? daha önce bu sorunu aranızda yaşayan varvmı ?
kelebekte sıkıntı olacağını sanmıyorum muhtemelen gaz telinin içinde kırıklar var buda hareketi zorlaştırıyor yeni bir gaz teli sorunu çözecektir
kelebek yayı :)
Boğaz kelebeğinin oradaki yaydanda olabilir
boğaz kelebeğini elinizle kontrol edebilirsiniz. açılıp kapanmasında sıkıntı var mı diye. yoksa gaz telindendir başka bişey gelmiyor aklıma.
ılk olarak gaz telını kelebekten sokerek ıcıne sıvı yaglayıcı sprey sıkı ılerı gerı yap muhtemelen duzelecektır,
teşekkürler deneyeyim bakalım umarım düzelir
timuçin bin kez geldin adanaya insan bi arar :)
Abi accord da sert pedaldı biz yağladk falan ama bir şey değişmedi.. Az yakmamı sağlıyordu ama :)
ya doğuş biliyorsun sende kullandın çok sert
Gaz teli çalışa çalışa zamanla dış kabuğunu aşındırarak içerisinde kanal oluşturuyor ve tel bu kanal içerisinde sıkışıyor buda sertlik olarak pedala yansıyor bilginiz olsun bu durumda teli yağlasanız da bir yararı olmaz tek çözümü gaz telini değiştirmektir.
timu dogru soylemıs :D klebek yayı bı tur bosa bıraksan duzelır engın abi
deneyecek vaktım olmadı daha zaten ben yapamamda onu götüreyim bakalım ustaya ne olacak