senna Nickli Üyeden Alıntı
Estagfurullah su an bildigimiz kadariyla daha belki ortaya cikmamis olan kuvvetler yada kanunlar vardir bunu bilemeyiz ama bu amcamin dedigine gore yoktan enerji var ediyor bu su demek verimi %100 den daha fazla olan bir makine demek buda bir birim enerji verdiginde sana bir birimden daha fazla is yapan yada yine enerji veren bir makine demek bunu nasil ypaabilirsin? En basinda surtunme var surtunmesiz bir makine nasil yapabilirsin? Atom molekul duzeyine indirdiginde atomlar molekuller birbiriyle surtunuyor bunun olmayacagini kabul etmek bana anlamsiz geliyor elbet manyetik alan vs diyenler olacaktir ama her zaman su anki termo kanunlarina gore bole bir sey imkansiz yoktan var edemeyiz dogadaki hersey bunun ustune kurulu
Bitki gunesten enerji alir atp sentezler madde sentezlemede kullanir yemek yersin yedigin yemegi molekkulere ayirip enerji elde edersin yeni maddeler sentezlerin(yag vs) nukleer enerji santrali kurarsin radyoaktif maddelerin duzensizligi(ic enerjisi diyelim tam anlamini su an hatirlayamadim) isi enerjisi elde edersin o isiyla buhar elde edip buhar cevriminde kullanrsin, icten yanmali motora benzin koyarsin onun yanmasiyla ortaya cikan enrkiyi mekanik enerjiye cevirirsin
Ama sunu duydunmu hic arabaya bir litre benzin koydum eee depoda 1,5 litre benzin var:D
Cepten yazdigim icin yapilan makinenin ne durumda oldugunu bilmiyorum ama su anki bildigimiz fizik kurallari cercevesinde bu mumkun olan bir surum degil her halukarda mutlaka bir kayip soz konusudur muhtemelen manyetik alanla alakali bir makinedir
Kimseyi kucuk gormek yada yaptigiyla dalga gecmek icin yazmiyorum ama bu tur calismalarin sonu su an itibariyle husran oldu umarimki benim bu dusuncemi yikabilecek bir kuram kanun bulunur tukurduklerimi yalarim:)