Merthan Nickli Üyeden Alıntı
1.2 motorun yıllık vergisi 520 tl bu yönden avantajlı ancak ciddi keyifsiz olur. Bazı zamanlar biraz araba gitsin derseniz çok sıkılırsınız. Yeri gelicek araçta 5 kişi olucak yokuş yukarı vs. sıkıntı yaşarsınız. Bende 1.4 tsi derim çünkü bahsettiğiniz araba Jetta,Polo ya da İbiza değil. Arkadaşlarında dediği gibi araba zaten motora göre ağır,yüke bindiği takdir de yakıt gözle görülür şekilde artıcaktır.
Örnek olarak: 1.3 Linea ile 1.6 Linea şirket aracımız var. 2'si aynı kullanımda aynı yakıyor ama biraz bastığın zaman hele ki araç yük doluysa 1.3 acayip yakıyor çünkü araba gitmiyor ve mecbur vitesi küçültmek durumunda kalıyoruz sürekli gaza basıyoruz.
Araba Polo olsaydı 1.2 derdim ama Jetta 1.4 olmalıdır.
DSG konusuna gelince bu tamamen maddiyat meselesi. DSG şanzımana 6.500 tl fark verilirmi demişsiniz. Eğer uzun süre kullanmayı düşünüyorsanız bence verilir. 2 ayrı markada DSG şanzıman kullandım ki hala kullanıyorum,ekonomi yapmak istediğinde harika bir şanzıman oluyor. Sorunlu,problemli,sıkıntılı diyenler o kadar çok olmasına rağmen Allaha şükür 2 araçtada tek 1 problem yaşamadım. Çok hızlı rahat ve keyifli bir şanzıman.