sıfır motorda rodajdan önce kompresyon degerını ölcüp dogru degeri almak mumkun mu yada rodajdan sonra tekrar olcunce kac psi fark olabılır
segmanların subapların alısma suresı acısından
Printable View
sıfır motorda rodajdan önce kompresyon degerını ölcüp dogru degeri almak mumkun mu yada rodajdan sonra tekrar olcunce kac psi fark olabılır
segmanların subapların alısma suresı acısından
rodaj öncesi ve sonrasi olarak bi fark olacağini sanmiyorum +- cok bişey oynamaz
Anladim ama bana pek mantikli gelmiyor subaplarin en kotu alisma sirecinden sonra en az 15 psi fark eder diye dusunuyorum
Motor sıfır derken aldığın sıfır yarım blok ile alakalı mı. Ancak kapağın kendi kapağın. Kapağına ne işlem yapıldı ?
her aracın kompresyon test sonuçları farklıdır. Kimisinin en iyi verdiği değer kimi araca göre kötüdür. Yani rodajdan sonra pek bi fark olacağını sanmam önemli olan her silindirin eşit olması
Sıfır motorun geldi sanırım Can
Hayırlı olsun kardeşim
Rodaj öncesi sonrası değer aynı kalıcaktır
sadece blok ıcın konusuyorum sıfır segman pıstonlar rodaj sonrası cok az mıktarda daha fazla kompresyon degerı verecektır . sonucta segmanlar gomlege tam alısacak ve kacırma azalacak
peki şuna bi acıklama yaparmısınız;
6 slindir motor yaptırtdım.HİÇ ÇALISMADAN kompresor olcduk.5 piston aynı 1 piston 2 bar düşük çıkdı.Mootrcu araba calısıp yagladıkdan sonra hepsi düzene biner merak etme dedi.Arabayı calısdırdım ama bayramdan sonra ölçüm yapıcaz tekrar sizce nasıl cıkacak?
bence normal bende 30 km yaptıktan sonra komp olctum 4 pistonda 195 psi cıkmıstı ki fabrıkanın kabul degerı 145 psi, eski motorda 215 psi cıkıyordu soru işaretleri olustu kafamda ama olctugumuz alet farklıydı dun aynı aletten bulup olcum yaptım bu sefer 218 psi cıktı 4 pistonda arac 130 km olmustu yanı saat farkı olabılıyor bu suan senın ıcın sorun degıl senın pistonlar arası farkında 100 km yaptıktan sonra olcum yap tekrar duzelır dıye dusunuyorum daha hıc calıstırmadan olctum dıyorsun cunku
pazartesi günü tekrar ölçücez eger gene farklı cıkarsa sıfır motoru tekrar indiricez sanırım
benimde ölçümümde bir anarmallik vardı ilk piston 10.5 2 8.5 3 ve 4 9.5 çıktı ilerleyen zamanda düzene biner dendi sizce hepsi aynı düzene binme olasılıgı varmı yoksa bir sıkıntı mı var araç motoru yapılalı 1200 km oldu.