EM-RE Nickli Üyeden Alıntı
Arkadaş cevap vermeyince ben biraz araştırdım dou güzel bir yazı hazırlamış araç ile ilgili.
Şanzıman ayı gibi sağlamdır ve süper konforludur, ama performansa yatkın değildir. Aynı şanzıman sl65 amg de de kullanılmaktadır torka dayanıklı olmasından ötürü. Şanzıman baya törpülüyor-sakinleştiriyor aracın genel karakteristiğini.
Motorda da dikkat edilmesi gereken krank kasnağı ve balans milidir limitlerde kullanılmışsa 120-150.000 km sonrası vites boştayken-yükte değilken ses yapmaya başlar (geliyorum ben der). Genel olarak tork bandı çok başarılıdır 3.000 devirden 4.800 devire kadar %100 315 nm tork verir, 2.600 devirden 5.000 devire kadar maksimum torkun %90'ının sunmaktadır. Günlük kullanımda çok zevkli hale gelir bu sebepten. Gömleklerde silikon kompozit malzeme kullanılmış ve sürtünme azaltılmıştır bu da daha az yakıt tüketimi anlamına gelmektedir. Ben eski aracımda (mb e320 aynı motor aynı şanzıman) istanbul içi ortalama tüketimim 10-10.5 litreydi gazlarsam da ortalama 11-11.5, bu araçla da maksimum o değerlere gelecektir. 325ci ler bile daha fazla yakıt tüketiyor bu rakamdan (test ettik onayladık kendimizce). Mesela atatürk havalimanından kozyatağına 5.7 litre ile gelmişliğim vardır 3 kişi ile sabit 90 km ile.
İleride yükleme gibi planlar varsa, üst kapak(lar), emme manifoldu değişimi ile sc koyularak C32 AMG ya da TR de satılmayan Crossfire SRT-6'da kullanılan motor birebir mekanik olarak yapılabilinir çünkü alt blok herşeyiyle aynı (bizzat parça kodu ile kıyaslayarak araştırdım kendi aracımda). M112 motorlarda üst kapakların her birinde tek eksantrik ve 2 emme 1 gömme subabı bulunuyor ama M112K motorda bulunan AMG kapakta 2 emme 2 egzoz ve kapak başına çift eksantrikli. Emme manifolduda sc'nin oturacağı şekilde tasarlandığı için onunda değişimi gerek. Silindir başına çift buji bu arada.
Platform eski kasa R170 SLK platformu zaten, ondan bahsetmeye gerek yok. 2007 Aralık ayından beri üretimi durmuştur.
Dediğim gibi, illa Crossfire deniliyorsa, alacağınız araç temiz ve düzgün kullanılmışsa en azından başa bela bir araç olmayacaktır kullandığınız süre içinde. Fakat yüksek hacimden ötürü satışta sıkıntı yaratacaktır ve o paraya çok daha iyi alternatiflerin olduğunu unutmamak gerekir. Piyasada tutulmamasının ve az satılmasının sebeplerinden biri de budur.