Merhabalar aramızda Bitcoin yatırımı yapan ya da mining yapan varsa bu konuda birbirimize fikir verebiliriz. Sadece Bitcoin değil Litecoin Feathercoin v.s v.s konularınıda paylaşabiliriz/tartışabiliriz gidişatları.
Açıkcası 1 aydır bitcoine yatırımım var ama 300 lira ile girdiğim bu işte şuanda tam 763 liram var ve 8'de litecoinim var 60 dolarlık. Son bir ayda yatırımcısına çok iyi kazandırdı. Bitcoine yatırımlarından sonra durdurulmayan bir yükseliş vardı bugüne kadar. Bugün dalgalanmaar oldu ama gidişat yine uzun vadede iyi gözüküyor
Yararlı linkler;
Bu siteden Tüm dünyadaki Bitcoin Borsalarını takip edebilir bir senelik derinlik ve değerleri görebilirsiniz
Merak ettiğim bişey var, sanal olan bir para ile birşey satın aldığımızda birisinin cebine gerçek para olarak giriyor. Bu gerçek parayı sağlayan kim?
19-11-2013, 18:09
Eren G.
Alıntı:
mayday Nickli Üyeden Alıntı
Merak ettiğim bişey var, sanal olan bir para ile birşey satın aldığımızda birisinin cebine gerçek para olarak giriyor. Bu gerçek parayı sağlayan kim?
Bu parayı bitcoin minerları çıkarıyor ve çıkarmak için kullanılan donanımlar ve sadece bu ş için üretilmiş mining pcleri usb aygıtları v.s v.s çok çeşitli araçlar var. Ama artık küçük bitcoin madencileri için gelecek yok çünkü elektiriğin pahalı olduğu ülkelerde küçük yatırımcılar artık masraflarını bile karşılayamıyorlar çünkü zorluk seviyesi çok yükseldi çok büyük madencilerin girmesi ile.
NOT: Şuanda piyasada Dolar değeri olarak. 9 MİLYAR dolarlık bitcoin var. Ve her geçen gün özellikle bu ay ÇOK daha değerleniyor.
Bu sizin bitcoin borsasına girip girmemenize, online cüzdan kullanıp kullanmamanıza bağlıdır. Bitcoin borsasının sitelerinde paranızı bırakmazsanız Kendi oluştrduğunu bilgisayarınızdaki cüzdanınıza Bitcoinlerinizi aktarırsanız ve yedekleyip güvenli bir ortamda ( usb flash disk, bulut saklayıcı v.s ) bitcoinlerinize hiçbirşey olmaz. Bitcoin elinizdeki paranın sanal versiyonudur biryerden alıp orada işlem yapmak veya bir yere bağlılığınız yoktur. Online cüzdanlarda ise evet online cüzdan kullanırsanız (ki hiç tavsiye etmem ve önermem ) evet siteyi kapatıp kaçarsa sahibi bitcoinleriniz uçar gider.
Ayrıca bitcoinleri borsa sitelerinden cüzdanınıza ve istediğiniz birine aktarmak sabit 0.0001 bitcoindir şuanki dolar kuru ile 3 cent eder. Ve Bitcoin gönderimleriniz çoğu sitede 5 dakikayı geçmez o yüzden cüzdannızda saklayıp paranızı anında borsadan işlem yapıp kar ettikten sonra geri cüzdanınıza gönderebilirsiniz. Ki ben böyle yapıyorum. Paranızı cüzdanınızda tutup yedekledikten güvenli bir yerde sonra paranız güvendedir.
19-11-2013, 18:23
Quantum
İşim teknoloji ile ilgili olsa bile para konusunda eski kafayım.. Elime sıcak para geçecek benim. Yeşil benjaminlerden anlarım coin moin anlamam :)
19-11-2013, 18:28
Eren G.
Bitcoin illegal değildir. Ki zaten bu ekosistemin amacı tamamen ekonomi sistemine bir yenilik getirip tamamen ekonomik özgürlük sağlamasıydı. Bitcoin için sizden kimse vergi almaz paranızı kime gönderip alacağınız engellenemez takip edilemez. Bitcoini almanya ve çin tanıdı Amerka ise dün yaptığı toplantıda yasal olarak tanınacağına dair beyan verdiler.
Ayrıca istanbul sabiha gökçen havaalanında da Bitcoin bankamatiği açıldı geçen hafta. Nakitinizi bitcoine çevirebilirsiniz.
19-11-2013, 18:30
Eren G.
Alıntı:
Quantum Nickli Üyeden Alıntı
İşim teknoloji ile ilgili olsa bile para konusunda eski kafayım.. Elime sıcak para geçecek benim. Yeşil benjaminlerden anlarım coin moin anlamam :)
Valla abi bende öyle diyordum açıkcası gülünç geliyordu sistem yani bana ilk başta tereddüt ettim çok ama, baktım 200 300 dolardayken almadım almadım çıkıyor durulmuyor piyasası,(tam şuanda 720 dolar kendileri) gözümü kararttım yatırdım paramı. Ve türk borsasıda olduğundan artık 1 saatte paramı yatırıp çekebiliyorum ki paramıda çektim bir kısmını :)
19-11-2013, 18:35
AdemAr
hikaye babacım bit mit dediğin kadar kolaymı para kazanmak
19-11-2013, 18:35
cabrioleter
uyuşturucu kartelleri bayılıyor bu paraya takip edilememesinden dolayı :D
yalnız bi gün dünyanın başı çok pis yanacak bu bitcoin sevdasına ya dur bakalım..
19-11-2013, 18:46
Eren G.
Alıntı:
AdemAr Nickli Üyeden Alıntı
hikaye babacım bit mit dediğin kadar kolaymı para kazanmak
Canlı örneği burada benim :) Ben de diyordum böyle saçmalık mı olur diye de paraları hesapta görüp elime alınca gördüm böyle kolay kazanıldığını.. En azından şu trendi yakalamışken bitcoin. Forexten nasıl para kazanılıyorsa internetten bu iştende böyle kazanılıyor. Sonuçta döviz bu ve de borsası var 9.000.000.000 dolarlık piyasası var ve ABD bile işin farkına varıp nerelere geldiğinin vergilendirmeye v.s çalışıyor.
Bu arada bitcoini bu kadar açıklamamın, anlatmamın sebebi Bitcoin reklamı v.s veya ekstra bitcoinin bilmem ne bi kuruluşundan falan para alıyor olmam falan değil kesinlikle yanlış anlaşılma olsun istemem. Sadece ben para kazandım bu işten ve sürekli yukarı çıkması bu aralar ve yatırım yapana güzel para kazandırması ki bu trend uzun sürmez bu gidişle.
19-11-2013, 18:49
AdemAr
Alıntı:
sSPAM Nickli Üyeden Alıntı
Canlı örneği burada benim :) Ben de diyordum böyle saçmalık mı olur diye de paraları hesapta görüp elime alınca gördüm böyle kolay kazanıldığını.. En azından şu trendi yakalamışken bitcoin. Forexten nasıl para kazanılıyorsa internetten bu iştende böyle kazanılıyor. Sonuçta döviz bu ve de borsası var 9.000.000.000 dolarlık piyasası var ve ABD bile işin farkına varıp nerelere geldiğinin vergilendirmeye v.s çalışıyor.
para yatırıp para kazanıyorsak borsadan ne farkı var ben çozemedım hala biraz araştırayım bakayım şu kadar yatırdım şu kadar kazandım dıye detaylandırırsan daha cazip olabilir
19-11-2013, 18:56
Eren G.
Bitcoin alıp ona yatırım yapıyorsunuz bu kadar basit. Dolar alıp onu alıp satmak gibi. İlk postta belirttim. Benim kenarda duran 300 liram vardı kaybetsem üzülmem şansımı deneyim dedim çok hızlı yükseliyordu. 300 lira Şuanda 768 lira. Bitcoinden kazandığım para bu benim. Birde btccoin üzerinden bir başka çeşit coin olan litecoine yatırım yaptım tanesini 4.16 dolardan aldım 8 adet en son yükselişinde 9.8xx doları gördü ve şuanda 7.98 dolar dan işlem görüyor yani yaklaşık 160 liramda Litecoinim var. Ve hepsini bu 300 liram ile yaptım. Ama çin urayna ve japon piyasalarıyla beraber türk piyasasını nerdeyse her an gözlemledim. Düşüş çıkışlarda güzel noktalarda alış satış yaptım.
bitcoinity.org/markets den piyasayı ve en büyük borsaları takip edebilir Taaa 1 sene önceki değerlereine bakabilirsiniz. Ki şuana 724 dolar olan 1 Bitcoin ocak 2013 te 4-5 dolardan işlem görüyordu :)
19-11-2013, 19:18
RCkid
Bu bahsettiğin parayı istesen anında nakite çevirebiliyor musun?
19-11-2013, 19:21
mrtysn
Alıntı:
RCkid Nickli Üyeden Alıntı
Bu bahsettiğin parayı istesen anında nakite çevirebiliyor musun?
+1 Bunu sorucaktim bende ?
19-11-2013, 19:25
Eren G.
Evet. Eskiden japon borsasından veya diğer ülke borsalarından işlem yapmak için para çekmek için aylarca sıra bekleyen insanlar vardı. Ve ya gönderirkende öyle ama bitcoin yaygınlastıkca ve Türkiyede de borsa açılınca artık para yatırmak hesaba geçmesi 1 saatten az bitcoininizi türk lirasna bozdurup para çekme emri verdikten sonrada hesaba geçmesi ise hafta içi saat üçe kadar verirseniz havale 1 saat içinde gerçekleşiyor. saat 3'ü geçtiyse ertesi gün hesabınıza geçiyor.
19-11-2013, 19:51
63owen63
vergi nerde ? Devlet babanın payı nerde ?:) Hoplatırlar söyleyim.
19-11-2013, 20:02
Eren G.
Şuanda böyle bir uygulama yok dünyanın hiçbiryerinde. Olmasıda şuanki koşullarda imkansız. Ama devletler piyasa bu kadar büyüyünce artık kendi paylarını almaya çalışıyorlar. Bitcoini tanıdıktan sonra vergilendirmeye de kesin gideceklerdir.