Arkadaşım 106 quik sorunu
Sık sık dolaştığımız araç,iki günden beri bazı sorunlar oluştu.Araç 152000'de yanlış hatırlamıyorsam hiç lpg takılmadı ve araçta herhangi bir uygulama yok.Mesela filtre eksoz gibi.Birinci sorunumuz araç rölantide sapıttı,direk çalıştırınca stop ediyor,çalıştırıp gaz yemesinde herhangi bir sorun yok devirlenmesi falan güzel patırtı yok.Kelebeği komple söktük,tps,rölanti motoru ve birde sıcaklık sensörü var bunları güzelce sildik parlattık temizledik geri taktık ama sorun düzelmedi.Aracın üstünde hiçbirşey yazmayan bir rölanti valfi var zannedersem yan sanayi komple bozulmuş olabilirmi sizce ? İkinci sorunumuza gelince ikinci viteste gaza aniden basınca bi silkeleme yapıyodu hafif,ama devirlenmesinde sorun olmuyodu.Bunu sadece ikinci viteste yapıyodu şimdi öteki viteslerdede yapmaya başladı nedense :soru: Rölanti durumuna teşhiş koyamadığımız için şuanda kelebekteki vidayı biraz sıkarak kelebeğin biraz hava almasını sağladık,bu şekilde rölanti 1100dd çalışıyor nadir dalgalanma yaparak.Tabiki geçici çözüm :D Sorunları ve yaptıklarımızı en ince ayrıntısına kadar yazdım,tecrübeli kişilerden yardım istiyorum.Çalıştığımız yer müsait her türlü söküp takabiliyoruz aracı,şunuda söyliyim araç hiç diagnostiğe bağlatmadık bu sorunlardan sonra :)