Safra Kesesi Teşhis-Ameliyat ve Sonrası
Herkes'e merhaba,
Bundan 8 ay önce yemek yedikten sonra ara sıra sağ kaburgamın altında şişlik hissediyordum.
Gel zaman git zaman içerisinde bir gece o bölge aşırı ağrı yaptı ve akabinde mide de gaz sıkışması gibi (ihtiyaç gidereme me..) sorunu ile kendimi hastahane de buldum..
18 gün hastane de yatıp gerekli tedaviler sonrasında doktorlar bir karar veremeyip beni çıkarttılar.
Aradan geçen 8 ay süresince hafif ve ağır olmak üzere ağrılarım oldu, bu ağrılar üstte anlattığım gibi başladı sonrasında nefes alamama, sırtta aşırı ağrı vs. şeklinde devam etti.
En son geçen 15 gün önce yine şiddetli bir nöbet ten sonra yine hastaneye yatırıldım 8 aylık bu süreçte safra kesesinde taş oluşumu ile başlamış, çamurlaşmaya dönmüş ve sonunda safra kesesi çürüyüp tümörleşmiş.
Bu tümörleşme akabinde aynı bölgede olan mide, karaciğer ve bağırsakta iltihaplanma meydana getirmiş. 13 gün önce açık tip ameliyatımı 2 aşamada oldum. Önce safra kesesi alındı, 2 gün sonrasında yine açılarak içerideki iltihaplar temizlendi.
Çok şükür şuanda iyiyim tabi ağrıları vs saymazsak.. Bugün dikişlerimin tekli olanları alındı(1. - 3. - 5. - 7. dikiş..) Pazartesi günüde dikişlerin çiftli olanları(2. - 4. - 6. - 8. dikiş) alınıp dikişlerden kurtulacağım.
Buraya kadar herşey böyle seyir etti. Sizden ricam kendisinde, ailesinde ve çevresinde bu rahatsızlığı yaşamış ve ameliyat olmuş kişilerin ameliyat ve iyileşme sürecinden sonraki dönemde yaşadığı herhangi bir negatif durum olup olmadığıdır. (Yeme, içme, sancı, ağrı, soğuk vs.)
Konu fazla uzadı son olarak toparlamam gerekirse;
Bu rahatsızlık genelde bayanlarda oluşan bir durum ancak son zamanlarda erkeklerde iyice baskın hale gelmiş bulunmakta. Yukarıdaki yaşadığım belirtileri yaşayan varsa hiç vakit kaybetmeden doktoruna görünsün, zamanında yapılan operasyondan sonra iyileşme süreci gerçekten daha kolay. Herkes'e sağlık günler dilerim.