Fiat Bravo 1.6 Mjet Hakkında Bilgi
Selamlar,
Dizel bi araç alma arefesindeyim fakat bir türlü karar veremiyorum. Bütçem max 33 lira. 1 kuruş fazla koyma imkanım yok, zaten elimizdekinin üstüne baya zorladık kendimizi. Neyse, araştırırken 1.6 mjet 120 hp 300 tork'luk aracı gördüm. Motor gayet başarılı gözüküyor, ufak oynamalarla tahminimce minimum 150 hp 360-370 tork civarı olur, tabi tahmin sadece bilenler yorum yaparsa daha iyi olur. Fakat beni düşündüren şeyler şunlar;
-Arabanın 2. eli çok zayıf gibi duruyor, satışı problem olur mu? Çünkü çok uzun süre binmeyeceğim 2-3 yıl binip satarım.
-Motor göründüğü kadar iyi mi? HDi motorlar gibi yazılım vs yapınca volan filan skıntı yaratır mı? Yani motoru engelleyecek bişey var mıdır? Zaten aşırı bişey yapmıcam yazılım dv filan o kadar.
-Arabanın yakıt durumu nedir? HDi ya da TDi kadar az yakar mı, yakıtı önemli çünkü yol yapıcak araba.
-Yol sesi, iç mekan kalitesi nasıldır? Kullanan, binen, süren kişiler yardımcı olabilirse sevinirim.
-Donanım seviyeleri hakkında da tam bir bilgim yok. Kesin şunu alın diyebilecek var mı?
Ve son olarak, 308 1.6 hdi, Focus 1.6 tdci ve Bravo arasında bu dediğim kriterlere bakarak (Yakıt, 2. el satış, Sıkıntısız ve güçlü motor) hangisini tercih etmeliyim?
Yardımlarınıza ihtiyacım var TT ailesi, şimdiden teşekkürler.