Arkadaşlar konu başlığında belirttiğim gibi bir sorunum var.Arabaya bastığım zaman 5000 devirden sonra ibre dibe vuruyor , ibre üst devirlerden tekrar 5000e indiğinde hemen yükselip 5000 ve altını sorunsuz göstermeye başlıyor.Yani 5000 devri geçmezsem devir sorunsuz 5000e kadar olan bütün devirleri gösteriyor.
Bugün bişeydaha fark ettim.Parkları yakınca devir ibresi +- 500 1000 devir kadar çalkalanmaya başlıyor.
Bunun böyle olmasının muhtemel sebepleri veya daha önce böyle bi durum başına gelmiş arkadaşlardan yardım yada konu hakkında fikir düşünceleriniz nelerdir?
Teşekkürler.
11-08-2014, 09:35
CRX
distribütörden kaynaklı oluyor diye duymuştum
11-08-2014, 09:37
pcvirus
devir saatinin kartında problem olabilir
2. cisi distributordeki modülden rpm sinyalini okuyor
direk distributorun kablolarından göstergenin arkasına bi sinyal kablosu çekin
distributordeki siyah sarı olan en kalın kablonun yanındaki mavi renkli olan kablo
oradan göstergenin devir saatini çevirdiğinizde bir artı bir eksi birde sinyal in geldiği uç var
bu kabloyu direk sinyale verin ve boşta bi 5000 deviri geçirin bakalım ne tepki verecek
distributorun içindeki modulun soketleri de gevşemiş olabilir
ama her defasında 5000 devir de aynı sorunu veriyorsa bu başka bi iş olabilir
11-08-2014, 09:38
pcvirus
distributor modülüde bozuk olabilir çok ilginç bi arıza :D
11-08-2014, 09:38
Firat.M3
aküyü bi kontrol et. kutup başlarını vs. oksitlenme varsa onları da temizle. en azından buradan başla. benim de 3000 deviri geçince redline a doğru düşüyordu birden bire fakat gidişinde etkilenme olmuyordu. aynı şekilde kutup başını temizleyerek çözdüm.