MUZO Nickli Üyeden Alıntı
bizde geçen hafta antalyadan gittik kayseriye araç almaya laguna 2 bilirsiniz konuşan yol bilgisayarı var türkçe onu kapatmışlar arızasını söylemesin diye ustama alıyoruz tabi reno ustası farketti kapattıklarını oda açtı akü şarj problemi var diye söyledi halla halla diolar şimdi yaptı ama farkettik arıza için aküyü ve altarnötörü değiştirmişler ama giderememişler sıkıntıyı bize hiç bişey yok diolar dahada sıkıntıları var ama demediler tabi bizim için ufak tefek şeylerdi hiç seslenmedik araç aklımıza yattı noter çıkışı alır almaz yola çıktık kayserililer için çok söz var ama şu hikaye benim çok hoşuma gidiyor :D
Adamın birisi koyun sürüsünü kayserili bi esnafa satmış, sürüyü alan esnaf; "ödemeye gelince parayıda şu karşıdaki erciyes dağını görüyormusun demiş, onun üstündeki kar eriyince veririm" demiş. Adam bakmış azıcık kar var aylardanda temmuz iyi demiş fazla uzun sürmez, tamam kabul demiş. Ama bi süre sonra bakmışki karda erime yok, kış gelmiş kar yağmaya başlamış. Alacağını istemeye gitmiş, esnafda söz sözdür demiş kar erimeden ben parayı vermem. Adam çaresiz geri dönmüş. Üzerinden 1 yıl daha geçmiş kar hala aynı duruyo. Napacam napacam diye çaresizce düşünürken bir kayserili ona akıl vermiş. Aklı veren adam demişki; "Git o esnafa deki ben o seneki kar için söz vermiştim bu yeni yağan için değil" demiş. yoksa sen bu parayı hayatta alaman demiş. Adamın aklına yatmış gitmiş esnafa demişki durum böyle böyle ben o seneki yağan kar için demiştim demiş. Esnafta adama şöyle bi bakmış; "Bunu sana mutlaka bi kayserili söylemiştir yoksa bu senin aklına gelmeye gelmezdi" demiş parayı ödemiş.