1 nisan da turna sezonu açılıyor bakalım kimler bu balıkların hayranı
Printable View
1 nisan da turna sezonu açılıyor bakalım kimler bu balıkların hayranı
Biz bu hafta sonu bir etkinlik için ikizgöllere gidecegiz oltamıda götürecegim bellimi olur ilk avı ben yaparım
Hocam bende zıpkın ve olta balıkçılığıyla ilgiliyim fakat sadece denize ilgim var fakat bu turna balığı tutması zor bir balık sanırım bu işin incelikleri nedir tavsiye edebileceiğin teknik takım varmı?
aslında okadar da zor değildir kendi türlerini de yediği için açsa atlamayacağı yem yoktur gibi bişey biz botla çıkıyoruz ve at çek yapıyoruz yem olarakta suni yem kullanıyoruz canlı yem de kullananlar var sanada tavsiye ederim büyük balık gelirsa seni resmen döver
çok lezzetlidir,çok çıkardık turna için,ama elinde eldiven , karga burnu veya pense ile oltayı ağzından ayırmak gerekir.Dişler jilet kaptırırsan eti tırnaktan ayırır
kaşıkla tutuyorduk çatalca-ahmediye taraflarında.At çek şeklinde olması çok zevkli son senelerde göl kurudu tadı kalmadı.
kırıkkale barajında köpüğe 50 metre misinaya, soluca takıp 2 şere metre arayla geceden bırakıp sabahına her birinden 1-2 şer turna aldığımı hatırlarım 8-9 yıl önce :) peder bey götürürdü :)
sonra botla ağ atanların yanına gidip 10 turna verip 1 yayın alırdım :D tadı iğrenç be abi :D
Çok uğraştım hiç tutamadım :D
Sadece at çek ile mi tutuluyor, yoksa yemli atıp bekleyerekte tutulabiliyormu
bir kere çivi tuttum ama bu sene bir trofe yapacam inşallah....
Genelde kaşık kullaniyo herkes. Envai çeşit rapala da var. Şu belki işine yarar
http://www.amator-balikcilik.com/blog/?p=44
biz daha çok rapala ile avlavıyoruz tabi suyun durumuna göre kaşıkta attığımız oluyor.
bizde genelde gümüşle avlanırız ama at çek daha zevkli oluyor.. Bide geceden gidip sabaha karşı 2-3 saat arasında alabilirsen alıyosun. Turnayı sonra ya karnı doyuyor avlanmaktan kaçıyor yada alayı yakalanıyor :D
Ankarada Köprü köyde Dikilitaşta bolca var...