Öncelikle toluen ethanol methanol vb maddeler zaten benzinin oktanını ayarlayan şeyler. Benzinin karışımında bu maddeler bulunduğu için depoda problem yaratır mı ya da arabanın enjektörüne zarar verir mi tarzında soruları rahatlamanız için bir resim yüklüyorum. Bp firmasının benzin karışımındaki maddeler bunlardır;
http://i.hizliresim.com/vErP8R.jpg
Resimde farkettiyseniz zaten toluen benzin karışımının %30 unu kaplayan bir seviyede gösterilmiş ama ne yazık ki bana gerçekçi gelmiyor. Benim düşüncem ,zaten 92 oktan olan benzinimizi %10 oranında toluen/ethanol karışımı kullanarak 95 oktan seviyelerine BELKİ getiriyoruz
Birçok otomobilde kullanıyoruz ethanol toluen methanol karışımını. %30 toluen/benzin seviyesini görmüş bulunmaktayız ve hiçbir aracımızda problem yaşamadık. Zaten otomobil üreticileri alkol bazlı yakıtlara uygun pompalar/yakıt yolları/enjektörler koyuyorlar artık. Ayrıca şunu da eklemeliyim, toluen kullanımı ethanole göre daha güvenlidir. özellikle lambda regülasyonu olmayan otomobiller için ethanol yakıtı fakirleştirdiğinden araba fazla fakir karışımda yürüyebilir. Eğer pompa benzinine farklı alkol türleri koyuyorsanız kesinlikle wideband kullanmalısınız