Arkadaşlar bilenlere ustalara soru.
Ateşleme bobini ile distribütör mantık olarak aynı göreve sahip. Acaba bu demek oluyormuki her ikiside aynı şey ?
Printable View
Arkadaşlar bilenlere ustalara soru.
Ateşleme bobini ile distribütör mantık olarak aynı göreve sahip. Acaba bu demek oluyormuki her ikiside aynı şey ?
çok net cevap veriyorum değil :)
eskiden tek bir bobin ve her bir silindirin ateşlenmesi gereken zamanına göre uygun zamanda bujiyi ateşlemeye yarayan distribütörü vardı, hatta bu distribütörden ayarda yapılırdı.
daha sonra, ateşleme kontrolü tamamen elektronik beyine bırakıldı, 2 bujiye 1 bobin ve 1 bujiye 1 bobin gibi sistemler ortaya çıktı.
buji kabloları ortadan kalktı fln (coil on plug)
teşekkürler. yokmu başka anlatan. çünkü bence aynı dermişim.
Bobin dediğin şey voltaj yükseltir, distribütör ise tek bir bobinin yarattığı yüksek voltajı gerekli bujiye mekanik yollarla kontakt yaratarak dağıtır. Yaptıkları şey aynı değil, görevleri de aynı şey değil, dolayısıyla aynı şey de değiller.
İkiside olmazsa motor çalışmaz mantığıyla yola çıkarsak dediğiniz doğru ama teknik olarak görevleri ayri olan değişik malzemeler
yok ondan değil. ne kadar çok cevap o kadar çok sonuç :) ;)
ya ben zaten bobinle distribütörün ayrı şeyler olmadığını biliyorumda bir ileri akıllı inat arkadaş atarlana atarlana aynı olduğunu bana kanıtlamaya çalışmıştı. inşallah arabadan anladığından internetten daha iyi anlıyordurda burda bu yazılanları okur. gelir özür felan diler. neyse olur böyle şeyler. çoluk çolcuk işte evet deyip kafa salladım.
Kesin honda da görmüştür dstribütör içinde herşey ondan aynı demiş desem haliyle bobinde içinde bi ihtimal
Bilenlere sordum, cevabini aldim, sorma nedenimi yazdım.
Herkeze teşekkürler. Ince ince.