Gunes G. Nickli Üyeden Alıntı
Bu kararla kendi hakliliginizi sabitlestirmissiniz, simdi sirada ilgili birime yarattiklari maddi ve manevi kayiplar icin dava acmakta olsa gerek, haksiz yere baglanan bir arac, magdur edilen bir vatandas soz konusu cunku.
Avukat arkadaslar yazabilir mi ne capta bir manevi tazminat davasi acabiliriz boyle bir durumda? Maddi kismi zaten baglanan arac sonrasini takip eden gunlerde harcanan taksi ve yeddi emin paralari olarak tazmin edilebilir sanirim keza verilen haksiz karardan oturu ben mahkeme karari cikana kadar araciz birakiliyorum vatandas olarak, ama benim ilgilendigim isin manevi kismi, hayatimdan haksiz yere calinan bir zamanin tazmini.
Ayrica polis memurunu da mahkemeye vermek gerekiyor diye dusunuyorum gorevini kotuye kullanmaktan oturu. Isi kanunlara gore trafik denetimi yapmak olan bir gorevlinin, kanunlara uygun olmayan sahsi bir kararla vatandasin aracini trafikten alikoymasi demek, ya kanunlari bilmiyor demektir ki o pozisyonda birinin boyle bir hakki yok; ya da art niyetle veya sehven verilen bir karar demektir. Her turlu sonuna kadar sikayetci olmak gerekiyor memurdan da.
Bu davalarin sonuclarinda neler elde edebiliriz avukat arkadaslar detaylandirabilirse sevinirim.