Eg Civic Aracımız için ; - 2 Takım HERTZ ESK 165 almayı düşünüyoruz bunları nasıl bir sistemle birleştirerek (teyp, amplifikatör, subwoofer, kablo vs) en kaliteli sesi alabiliriz ? Kastım kesinlikle net ses net tiz duyuşu..
Printable View
Eg Civic Aracımız için ; - 2 Takım HERTZ ESK 165 almayı düşünüyoruz bunları nasıl bir sistemle birleştirerek (teyp, amplifikatör, subwoofer, kablo vs) en kaliteli sesi alabiliriz ? Kastım kesinlikle net ses net tiz duyuşu..
üstad önce elindeki ürün 100 rms 2yollu bir ürün.
1-4 ohm da 120 rms verebilen bir anfi şart
2-teyp olarak volt çıkışı 4 volt ın altında olmasın. alpineler çok güzel. herhangi bir modeli olur mühim değil.
3-kesinlikle yumuşak tonlamalı bir subbufer düşünmen gerekiyor. Mesela Re 600rms likler süper. neden bu güçte olsun istiyorsun dersen 2 takım mid tize ancak bu tarz bir ürün yetecektir.
4-kablolar en önemlisi. mutlaka 4 ga kablo ve Rca lar focal yada audison olsun derim. Mesela Focal ER5 yada audison bu tarz kablosu mevcut.
işin sırrı kablo sağlam olacak, ana ünite mutlaka 4 volt altı olmayacak ve anfi değerlerin 4 ohm da mutlaka 120 rms değerinin altına indirmemeye çalışacaksın. çünkü 20 rms lik bir fazlalık olması iyidir. neden dersen akünün zayıflığı, anlık akım gidişi vs. dersek anfinin biraz değerini düşürebilir o fazladan 20 rms lik fark onu karşılayacaktır.
En son da sağlam bir ayar çektin mi. Düğün salonuna hoşgeldiniz derim :)
Bende şuan sistem aşamasındayım Focal krx3 aldım Focal Rca Er5 kablo aldım ve focal 4160 sipariş ettik aksilik çıkmazsa gelecek p.tesiye.
Hertz güzel ama bence biraz Audi gibi hani ne bir Mercedes konforu nede bir BMW performansı olan ürün gibi.
Müzikal ve doğal çalsın dersen ,arabesk veya yabancı enstrümental dinlerim, tizleri kulak cırmalamasın dersen açık ara Morel Tempo daha iyi
yok ben elektronik,trance,pop vs dinlerim tizde benim en nokta atışı istediğim alan dersen kuşkusuz şekilde Focal alacaksın kardeşim
teyp bu işin en ama en temel en önemli noktası düzgün olmayan orta sınıf teybe kral sistem yapmaktansa orta sınır elemanlar kullanarak kral teyple besle daha iyi netice alırsın özetle bu işin temeli teyp.
teypte araman gerekenler:
1) Marka: her markanın kendine has tadı,tuzu tınısı var ve bence (hatta caraudiohifi ve benzeri çoğu sitedeki uzmanlarca ) en kralı önce Clarion sonra Alpinedır
2) rca çıkış sayısı, ileride birgün aktif sürmek isteyebilirsin ve sürmesen bile şu an sadece hoparlör ve sub için dahil 2 rca çıkışa ihtiyacın olduğunu düşünerek 3 rca çıkışı olan teyp almalısın
3) rca çıkışın çıkış voltajı kritik seviyede önemli ne kadar yüksek voltaj okadar temiz ve net ses, o yüzden Mdeniz'inde dediği gibi 3 minimum, 4 hedef voltajın olsun
anfiye gelince en temiz sesi köprülemeden alırsın ve maalesef 100-120rms (gerçek değer atmasyon değil) çıkışı olan anfi bulmak çok ama çok zor bu sebeble bence focal Access 165 a1 gibi hassasiyeti yüksek (92db) ohmu düşük (4 ohm yazsada teknik pdfsine bakarsanız aslında wooferı 3.5ohm) ve düşük rms isteyen (60rms) kaliteli hifi standardında komponent sürmek daha mantıklı.
böylelikle anfini köprülemeden sürmüş olursun, teybı zaten yüksek voltaj anfiyide gainden az kısarak çok ama çok temiz net ses alırsın öbür türlü git piyasada 100-120rms anfi ara yok köprüle vs dert (bende morel tempo + heliz b2 precision var adanayım gelip dinleyebilirsin bu arada)
eğer focal Access 165 a1 alırsan helix HXA 400 senin için süper bir anfi olur çünkü tamda istediğimiz gibi %25 (15rms) üzerinde kalır, inanılmaz yüksek kalitede brax yapımı bir ürün ve üst düzey sese sahip vede arka kanalarını köprüleyerek 260rms subwoofera sürebilirsin (sub köprülensede olur sıkıntı yok)
subwoofer için ise açık ara RE Audio diyorum mükkemel tonlaması/ses kalitesi olan süper bir subwoofer ve rex10 (25cm) çok rahatça hxa anfi ile sürülür (200rms)
seside focaller ile çok uyumlu olur.
clarion cz702e teyp olayının bence son noktası,time alignment (oturduğun koltuğa göre hesap yaparak hoparlör seslerini ayarlıyor mesafesini hesap ederek) DSP yani dijital sound processing var sesi inanılmaz kaliteleleştiriyor, 5v çıkışı var, 3 adet rca çıkışı var, birsürü ayarı 3 yol aktif sürülme şansı var en önemliside tınısı süper.
o sebeble benim önerim aşağıdakiler olurdu kardeşim:
Connecting Site...
Connecting Site...
Connecting Site...
Connecting Site...
yine Mdenizinde dediği gibi kaliteli rca kablosu kullandınmı birde uzman bir arkadaşa monte ettirip ayarlattınmı tadından yenmez (Mersinde Servet usta var açık ara en iyisi diyebilirim sana Adana'da lekelemek istemem ama şimdiye kadar en iyisi diye gösterilen 2 yere montaja gittiğim güne lannet ediyorum leştiler arabayıda kasaplayıp sesi bir boka benzetemediler)
servet usta bu işte tektir. öyle bir montaj yapar ki kablolar nerden geçmiş söktürmeye kalksan bulamazsın :) ve Adanada ben lekemek isterim gerçekten usta yok. Ben pejomu yaptırdım servet ustaya araca binen şok geçiriyordu. full focal demo car olmuştu :) Az tuzlu oluyor el emeği ama şuan adanada olsa hondama tamamladığım parçaları yine ona taktırırdım
ESK çok üst sınıf bir ürün değil ben de focal KRX falan tavsiye ederim ama eğer hala üretiliyorsa neden HSK bakmıyor sunuz?
bence HSK derim... ESKdan kat kat iyidir.
Numaranı gönder bana bir ara yarın atarım seni Asım telefon değiştirdim iPhone ye aktaramıyorum karıştı herşey ;)
Kaliteli ses için buyrun :)
http://www.techturkey.com/forum/elek...parcalari.html
Ses sistemi urunleri icin ozellikle tamir gormediyse 2.el urunler sizin icin daha karli olabilir. Cunku 0 olarak alsak bile cogu urun yurda ya salak sacma yollardan sokulmus, distrubutor garantisinde degil yada merdiven altinda yapip paketlemisler. Bakiniz piyasadaki jbl cs1214 ler gto1000 baslar.
İlanlar kopartıyor
"Focal 1 aylık bebek"
"Re bass keyfini bilene"
Yakında ateş ediyor/mermi olmuş/tüfek laflarını bekliyorum
"Hertz - tweeter'lar ateş ediyor midbass'lar mermi olmuş"
Sıfır focal KRX2 veya 3'ün fiyatı uzayda diye hatırlıyorum, ne kadar fiyat aldın?
Clarion teyp ilanı da bomba
Kutuda 5V/6ch output yazmış
Amca 5/6V çıkış diye yapıştırmış :hihih:
Valla isterlerse ilanda sovsunler adamlarin satiklari urunler kral urunler FP olarakta sahibindende daha iyileri varmi bilmiylorum.. Konu sahibi arkadas icin sunu net soylim yalniz iki adet mid takimi buyuk hata midler arka kapilarda yada arkada hic olmamali kalite ses yarismacilarin hepsi sadece one mid takar burdaki maksat arkanin sahnelemeyi calmamasi zarar vermemesi. Internetde rear fill vs derseniz anlarsiniz yada direk caraudiohifiye uye olup uzmanb birkac kisiden tavsiye alin. Bence ikk adet takima verecegin parayi birlestir ve kral bir takim al 2btakim yerine oyle cok daha adam akilli harcamis olursun parani. Acikcasin ben focallere kefilim adanadasin eger tad vermezlerse ilandaki fiyatina alirim burdada herkes onunde benden sana soz okadarki kefilim. Midlere altin kadar para verene kdr parani teype sakla ve kapilara izolasyon yap onunbicin butce kalsin cok daha iyi sonuc alirsin.
Oraya gidemem de ustam beklerim herzaman çarşıda eyvan kebaba giderken bp petrol muhasebecisiyim. Daha tamamlamadım. Ufak ufak yapıyorum.elimde şuan focal krx3 var focal 4160 Anfi.stinger 4ga kablo, Focal er5 rca ve fazla bası sevmediğim için basit bir Sony Slimm basa mevcut. Öncesinde arabama focal krx2-focal 1.800-focal 4.75-focal 33v1-focal set kablo-pioneer 80prs mevcut idi.sattık pişmanım.ufaktan evladiyelik toplamaya başladım yine