arıza lambası yanmaması ve aractaki hatalar sorunsalı.(acil bi yardım)
Aracım 2008 model 207 1.6hdi 90 hp serisinden ve aracı alalı yaklasık bi 10-15 gün oldu fakat aracta devamlı bi cekiş sorunu yaşıyordum.Kimi zaman fırlayıp giden aracım kimi zaman hic gitmek istemiyordu.Bu durumda bi gariplik olduğunu hissettiğim icin bugun bi firmada cihaza bağlandı aracım ve aracımda bir kızdırmalarda hata verdi birde selenoid valf hatası cıktı ve sürekli hatalardı bunlardı.
kızdırmaları bi söktük baktık hic biri calısmıyordu hepsi gitmiş dedi tamircim.
Selenoid valf değişmeden cihaza baglı halde yola cıktık turbo basınc değerleri olmasından baya düşük gösteriyordu ve geri dönüp yenisi ile değiştirildi.Değişimden sonra yola cıktık ve değerlerde gayet düzgündü.İyice detaylı bi yol denemesinden sonra tamamdır dendi ve sorun cözüldü dedi arkadas.Hakikatende valf değiştikten sonra arac ciddi manada hem turboyu hissettiriyor hemde gidiyor...
Benim asıl merak ettiğim böylesine iki hata varken ve arabaya bile sürekli diye hata kodu düşen bi hatada aracın arıza ışıgının yanmaması idi. Deneyimli arkadaşlar bu konuda ne düşünüyorlar.Böyle bi durumda arıza ışığınında yanması gerekmezmiydi??? yol bilgisayarı menüsünde warning log kısmında bu hatayıda göstermesi gerekmezmi?
Yada ikinci aklıma gelen.Daha öncesinde arıza ışıgı yanmış olup fakat bunu söndürmenin herhangi baska bi yolu varmıdır yokmudur?yani arac aslında arıza verip ısıkta yandıgı icin herhangi bi katakulli ile bu ışığıda söndürmüş olabilirlermi? şayet böyle bi durumda varsa ileride herhangi başka bi arıza durumunda bu ışık yeniden yanmayıp ama arac hata konumunda olurmu? varsada nasıl anlarız böyle bir şeyi?
Cok detaylıca bişi sordum ama eve geldigimden beri aklımı kemirdi durdu... bilen deneyimli tecrubeli arkadaslar varsa bu konu ile bi bilgilendirme yaparlarsa cok sevinirim...
şimdiden Teşekkürler.