Atmo tadı mı dizel hesabı mı ? 1.7 DTI Kullanıcıları Yardım lazım.
Öncelikle tüm forum sakinlerine selamlar. :heyoo:
Lafı dolaştırmadan aklımı kurcalayan bazı sorular var siz değerli tecrübeli forum sakinlerinden tecrübeye dayalı yorum ve fikirlerinizle sorularımı değerlendirmenizi isticem.
Bu arada konuyu yanlış yere açtıysam affola en mantıklı burası geldi :)
Yaklaşık 2 senedir sahibi olduğum ve keyif alarak uğraşıp kullandığım 206 GTI aracımı istemeyerekde olsa satmak durumunda kaldım.
Aracımın konusu : http://www.techturkey.com/forum/otom...llyk-emek.html
Kimileri GTI serisinin "yüzkarası" , "yaktığı kadar gitmiyor." vs gibi yorumlar yapsada çok keyifli bir atmosferik araçdı benim gözümde sesiyle seriliğiyle görüntüsüyle yetiyordu fakat yakıtı gerçekten fazla gelmeye başladı birde bu dizelcilerin 20 tl mazot ile rollden roll e koşturması 0.1 bar basınç açarak aldığı değerleri gördükçe Dizele eğilimim arttı ve şuan en revaçta olan dizellere 1.7 DTI lara bakmaya başladım sorularım bu kısımda baş veriyor.
Soru 1 : Arkadaşlar atmosferik keyifli bir araçdan sonra dizel de keyifsizlik yaşarmıyım ? Ben yoğun çalışan ancak hafta sonu keyifle aracına binen bi insanım hafta sonu çıkıp gazladığım zaman bana aynı hazzı verirmi ? ÖZELLİKLE ATMO VE DİZEL KULLANMIŞ ARKADAŞLARIN CEVAPLARI ÖNEMLİ.
Soru 2 : Söylediğim gibi şuan en yakın olduğum araç 1.7 DTI ve bu araçların kronik mekanik vb. sorunlarından çok çekiniyorum. Bütçesi kısıtlı olan bi insanım bu zamana kadar 1.4 dizel fiesta dışında dizel araca binmedim onuda 4 ay kullandım sattım. Bu yüzden siz özellikle 1.7 DTI kullanıcısı üyelerden araç kronik sorunları maaliyeti problemleri bakımı ıvırı zıvırı hakkında bilgi almak istiyorum.
Not : 206 GTI 2 sene boyunca düzenli bakımı haricinde yanlızca şarj dinamosunu değiştirdim 650 TL tuttu
Soru 3 : Fazlaya kaçmamak şartıyla bütçem dahilinde aracı yüklemeyi düşünüyorum bu zamana kadar turbosu kaçıran hatta patlayıp çatlayan heryerinden yağ atan DTI larla karşılaştım aynı durumu yaşamam kaçınılmazmı eğer değil ise aynı sorunları yaşamamak adına ne gibi önlemler tavsiye ederiniz ?
Soru 4 : Aracı alırken nelere dikkat etmeli en önemli sorum bu olucak. Piyasada bi çok seçenek var fabrika çıkışlı otomobil olanı sonradan döneni kamyonet geçeni tamponları orjinal beyaz olanı orjinali siyah olanları renk seçenekleri vs hakkında en mantıklı seçim ne olacaktır ?
Soru 5 : Yüklü halde araç almakmı mantıklı yoksa daha sade ellenmemiş oynanmamış araç almakmı ?
Örneğin ; Bi araç var hibryt li yazılım lı stage 2 li full çakılı i150 170 hp arası güç veriyo vs vs ama km olmuş 250k gazlanmış yorulmuş. Diğer araç ise ellenmemiş kurcalanmamış nasıl çıktıysa fabrikadan öyle kalmış km 140k da ekstra yok iki aracın fiyatlarıda birbirine yakın sizce mantıklı seçim hangisi ?
Soru 6 : Bu arçlar yüklense dahi çok az yaktığı söyleniyor gerçekten 250 hp atmo araç 1 tl yakarken 250 hp bi DTI 25 kuruşmu yakıyor ? :soru:
Soru 7 : Yüklü araçları muayeneden geçirirken sorun sıkıntı yaşanıyormu ? hard yazılımlı bi corsayı muayeneden geçirmeden dumansız halemi getirmek gerekiyor ?
Şimdiden dikkate alıp okuduğunuz değerli yorumlarınızı paylaştığınız ve sorularımı yanıtladığınız için çok teşekkürler herkese hayırlı forumlar.
Yazımda hatam kusrum varsa affola.