Merhaba arkadaşlar,
stage 2 alt yapılı ve stage 2 yazılımlı 6r gti aracım için danışmam ve sormam gereken soru(lar) var, tecrübe eden veya bilgi sahibi olanlar yardımcı olursa sevinirim.
İlk başta vagcom ile log aldık ve aracın maks 1.3 bar bastığını gördük, daha sonra üstünde X firmanın yazılımı olan, aracımın yazılımını Y firmasının yazılımıyla değiştirdim. Daha sonra elm ve torque yardımı ile aracın 4k devirde max 1.4 bar bastığını, devir bitimine doğruysa 1.2-1.1 lere düştüğünü gözlemledik. Edindiğim bilgiler gereği 1.7 bar limit değerlermiş? Doğru mudur? Rollingle falan işim yok, maks kaç bar basmalıyım, dikkat etmem gerekenler var mıdır?
Yukarıda bahsettiğim işlemler sürecinde Dv i temizleyip, yağladık. Bujileri yeniledik ancak 1.4 bar üzerine çıkamadık.
En son wastgate parçasına ayar yapmayı uygun gördük ve 7. dişte olan kısmı 6. dişe çektik ancak bugün farkettim ki aracın turbo kısmından; gaza basıp ayağımı çektikten sonra devir düşerken ciddi anlamda bir zırıltı sesi geliyordu hatta ilk egzozdan şüphelendik ama ayarı tekrar 7. dişe getirince o ses gitti. Ses Videosu
Bunu neden yapar?
Stage 2 bir araçta wg yayı sarı mı olmalı mavi mi olmalı? Maslakta bilinen firma mavi yay diyor ama başka stg2 arkadaşımın aracına sarı(bana mavi yayı öneren firma) yay takmışlar ve o gayette yüksek basınçlarda stabil yürüyor.
Bu arada benim araçta da sarı yay var, acaba önce yayı mavi ile değiştirip ardından basınç açmak için wg ayarı yapmalıyım?