-
Kia Cerato - Problemler
İyi günler herkese,
2011 model Kia Cerato Koup aracım var konusu; http://www.techturkey.com/forum/otom...2011-koup.html
Uğraştığım bi kaç küçük problem var,canımı sıkıyor bişeyler yaptım çözülmesi için ama çözülmedi.
1- Bitmek bilmeyen kayış sesi;
Genelde yokuş çıkarken gaza yüklendiğimde arabanın vites düşürdüğü sırada bi kayış sesi geliyor,V kayışında sıkıntı olduğunda çıkan sese benzer bi ses,yüke bindiğinde geliyor genelde araba otomatik.
V kayışı değişti
Bujiler değişti
Krank kasnağı değişti
Gergi kontrol edildi
2- Vites D veya R konumundayken ayağım frende olduğunda motorda vibrasyon/vuruntu oluyor ama her zaman değil bi günü bi gününü tutmuyor. Bu vibrasyon/vuruntu bazen parça parça olduğu gibi bazen de kesintisiz oluyor. Çözüm olarak şanzıman yağını değiştirdim ama bir şey fark etmedi.
Aracın üstündeki motor 1.6 Atmosferik 126 hp,Accent Blue,4K Ceratolar ile aynı motor şanzıman 6 ileri tork konvetörlü otomatik.
Daha önce bu tarz sorunlar yaşayan,farklı marka/modelde de olabilir neden yaşandığını bilen varsa bilgilendirmesini rica ediyorum,sorunları çözemediğim takdirde arabayı satılığa çıkaracağım ciddi anlamda soğutuyor arabadan.
Bilgisini paylaşanlara şimdiden teşekkür ederim.
Not: Araba 59.000 km'de.