-
Turbo Revizyon
selamun aleykum beyler , aracımda motor sesi çok görültülü çalışyordu ustaya gösterdim triger in değişmesi gerekiyor dedi bende tamam değşiştir dedim sesi kesildi dün de yokuş yukarı çıkarken biraz yüklendim arabaya ileride bi baktım arkadan simsiyah duman geliyor arkamı göremedim dumandan arabanın performansıda bi anda düştü zaten çok korktum motor yedi diye indim baktım hortumlara felan turbo hava hortumu yırtılmış ordan motora yağ püskürtmüş yavaş yavaş gittim sanayiye hortumu değiştirdim gidişi felan düzeldi eskisinden daha iyi oldu çıktım yola bu seferde yolda 20 -25 km yaptıktan sonra araba 3 bin deviri geçmeye başladı turbonun palleri dağılmış sanırım turbo devreye girmiyor yoldan döndüm evime yavaş yavaş gittim 2 bin deviri geçmedim şimdi bu turbonun akıbeti ne olucak orijinal turbosu 1500 den aşşağı değil o kadarda param yok açıkçası durumum müsait değil revizyon yapılıyormuş iyi bi usta bu işi çözer dediler çevremdeki insanlar şimdi herhangi bi turbocuya da verip tamir ettirmek istemiyorum yarın birgün gene aynısı olur diye o yüzden Avrupa yakasında bunu halledebilecek işinde usta tanıdığı olan varmıdır ve ne kadara maal olur ortalama bu revizyon Aracım 2006 Volvo s40 1.6D focus 1.6tdci motorlu
-