Yüksek hızlarda yüzme hissiyatı hk.
Herkese selamlar,
Kafama takılan, bir türlü çözümünü bulamadığım bir mevzu var. Sizlere danışmak istedim.
Son 1 senedir 120-130'u geçtikten sonra araçta bir yüzme hissiyatı oluştu. Sanki araç kayıp gidecekmiş gibi bir hissiyat veriyor ve tedirginlik yaratıyor.
Araç 2010 model Leon, yaklaşık 5 senedir de ben kullanıyorum. 2016 yazına kadar da hiç böyle bir hissiyat yaşamadım hatta Çeşme otobanında 200+ gittiğimde bile yol tutuş anlamında çok güven veriyordu.
Geçen yazdan beri ise böyle bir durum ile karşı karşıyayım.
Çeşme otobanında, Çanakkale yolunda, zaman zaman İstanbul'da da başıma geliyor bu mevzu.
Özellikle bu hattı kullananlar var ise, Mall of İstanbul'dan FSM yönüne giderken çok başıma geliyor örneğin.
Rüzgara bağlı desem, 2 yıl önce 200+ artı tek el kullanacak kadar güven veren aracın 2 yıl sonra 130-140'ta ayağı gazdan çektirecek kadar tedirgin etmesi mantıklı gelmiyor bana.
Kış lastiklerimde de aynı problemi yaşadım yaz lastiklerinde de.
Aracın rutin bakımında amortisörlere, ön takıma özellikle bakılmasını talep ettim ve her şeyin olması gerektiği gibi olduğunu belirttiler.
Daha sonra rot balans yaptırttım, nispeten azalmış gibiydi ancak hala tatmin edici değil.
Yazlık lastiklerim yeni değil, her ne kadar 60k civarında da olsa yaş anlamında eskidi ancak lastiği değiştirmeden evvel kontrol etmem ya da yapmam gereken konular konusunda sizden yardım rica ederim.
Teşekkürler.