3zzfe (1.6 vvt-i) 0.5 piston sorunsalı ?
Arkadaşlar herkese merhabalar. Aracım 2001 model corolla 1.6 vvt-i şu anda motor yaptırıyorum fakat piston bulamıyoruz bulsakta yerli ve kore malı buluyoruz içimden de gelmiyor öyle toplatmak. Aracın normal piston çapı 79mm fakat şu anda honlama yapıldı herşey hazır 79.5 mm piston koyacağız. Araştırmalarıma göre megane 3lerin pistonları da 79.5 2.0 tdi golf jetta caddylerin pistonlarıda 79.5 mm.
Yurtdışında 1zzfe (1.8 vvt-i) motorların bazıları 79.5 mm fakat onu bulabilmek Türkiye şartlarında bulabilmenin mümkünatı yok gibi duruyor çünkü 1.8 avensis parçası sorduğumda bile avensislerin 1.8i yok ki tepkisini sıkça aldım.
Velhasılkelam nasıl yapabiliriz piston konusunda yardımcı olabilecek arkadaşlar var mıdır ? Nerden buluruz kimden buluruz ? Megane 3 veya 2.0 tdi pistonları olur mu ? 2.0 tdi pistonu dizelden kaynaklı farklı sorunlar yaratır diye düşünüyorum o yüzden çok düşünmüyorum açıkçası ama tabi olabiliyorsa neden olmasın kafasındayım. Yardımcı olabilirseniz açıkçası harika olur şimdiden herkese teşekkürler iyi geceler.