Park halinde pert olan aracımla ilgili kasko süreci
Başlıkta da belirttiğim gibi aracım evimin önünde yol bile olmayan kendi şahsımıza ait arazide park halindeyken hatalı sollama yapan bir aracın çarpması sonucu pert duruma geldi. Şimdi bu konuyla ilgili kafamda bir çok soru işareti var ve bilen deneyimli arkadaşlardan yardım istiyorum. Öncelikle aracım 2016 civic fc5. Boyası olmayan 30 binde bir engelli aracı. Sorularıma gelecek olursak;
1-eksperin yaptığı incelemede servisin çıkardığı bedel 65 bin tl aracıma pert kararı çıkar mı?
2-Eğer pert kararı çıkarsa ötv muafiyetinden tekrar faydalanabilmek için aracı hurdaya çıkarmam gerekiyormuş bu süreç nasıl işler?
3-Eğer aracıma onarım kararı çıkarsa bunun değer kaybını tahsil etmem için nasıl bir yol izlemem gerek ve tahminen değer kaybı kaç tl olarak tespit edilir?
Bu arada kaskom sompo japan ve polis tutanaklarında vuran aracın suçu sabit. Kazayla ilgili foto yükleyemiyorum mobilden girdiğim için fakat elimde güvenlik kamerası kayıtları da mevcut. Bunları kaza tutanağı ile beraber servisin hasar departmanına teslim ettim. Konuyla ilgili bilgisi olan arkadaşlardan yardım istiyorum şimdiden teşekkürler.