..::Midrange ve mid takımı aynı anda kullanmak::..
Arkadaşlar selamlar
Hiç bilmediğim bir konu çokta anlamam o yüzden size saçma ya da anlamsız gelen şeyler sorarsam beni anlayışla karşılayın lütfen..
Şimdi benim bildiğim component hoparlörler 2 ya da 3 yollu. 3 yollu olanlar 2 yollulara göre daha maliyetli..
Örnek bir araç üzerinden gidecek olursak W209 mercedes CLK nın her versiyonunda harmanmardon ya da bose standart değil..
Araç coupe olduğu için kapılarda ön ve arka olmak üzere 2 takım speaker var..bu orjinal speakerarın ne tür olduğu konusunda hiç bir fikrim yok ama 3 yollu komponent olmadığı kesin. Youtube'da değiştirme videolarını izledim sanırım mid tiz ya da midrange takımı hiç değil ... Zaten crossover yok..
Ayna içlerinde de bir takım tweeter var bir de arka tarafta deck dedikleri konumda bass hoparlör var bunlarda 2 adet ve bagajda amfi
Ve bildiğim kadarıyla ekstra donanımlı harmankardon ya da bose sistem oldu mu ön konsolda bir adet central speaker var
Şimdi sorum şu ben W209 un müzik sistemini elden geçirmek istesem kapıların önlerine 1 takım component (mid+tiz) kapının arka kısmına ve deck bölgeye midrange takarsam ses kalitesi nasıl olur? Yani araç içinde hem midrange hem de mid tiz takımı olur mu yoksa 3 takım yani 6 adet midrange bağlamak daha mı iyi olur.. orjinal tweeterları kullanabilir miyim bu şekilde ya da aynı yerlere farklı yeni tweeter mı almak lazım
Centralspeaker'ın yeri boşsa ne bağlanabilir.? Bu kadar sistem kurduktan sonra boş kalsın daha iyi mi dersiniz?
Mid+tiz takımının zaten crossoverı direk amfiye bağlanacağı için midrangelerde direk amfiden bağlantı alınca sesler çok mu karışır..
Midrange & mid+tiz karşılaştırması yapinca sanıyorum midrange'in ses kalitesi daha üst seviye..
Ben gümbür gümbür bass seven biri değilim o yüzden 6 adet midrange kaliteli ve net ses açısından nasıl olur? Ya da kapılara 2 takım yani 4 adet midrange yine aracın orjinal tweeter'ını kullanmak üzere arka camın oraya araç içi bass hoparlör nasıl olur? Veya sizin aklınıza gelen farklı varyasyonlar nasıl olur
Araç içi bass kullanan var mı aranızda ses kalitesi açısından midrange ile kıyaslarsak arkaya hangisini bağlamak daha efektif olur?
Not: aracın orjianal amfisi istediğim sisteme yeterli gelmeyebilir orjinal amfi kaç çıkışlı kaç watt bilmem ama ekstra amfiyi almaha razıyım..ayrıca orjinal teyp yeterli gelmez derseniz onu da değiştime fikrine açığım
YouTube linkindeki midrangler 20 cm sanırım, kapılara ve arkalara takılacak maks. 16 cm olan midranglerin performansı nasıl olur?
Maksat çok yüksek seste müzik dinlemek değil net ve berrak ses almak.. yoğun bass açıp cızırdama cozurdama yaşamamak..