Yurt dışı alışveriş ve gelmeyen kargo
Beyler 11.04.2019 tarihinde, Almanyanın ve dünyanın güvenilir bir internet mağazasından hobi model araç siparişi verdim 3 adet olmak üzere. O zamanın kuru ile kargo dahil 111 euro falandı sanırım şimdi fatura yanımda değil.
Bu firma 12.04.2019 tarihinde DHL kargo firmasına ürünü teslim etti ve yola çıktı(yani sistemde öyle görünüyor) tüm takip numaraları ve faturaları elimde;ancak hala Türkiyeye giriş yapmadı. En son 14.04.2019 tarihinde Almanya'da görünüyor. Benimle aynı tarihlerde foruma üye mertcan abi bugünle beraber tam 2 hafta önce ürünü teslim aldı. Tahmini teslimat süresi 1 hafta,ortalama teslimat süresi 10-14 gün.. Benim ki önümüzdeki hafta 1 ay olacak.
Sürekli bir mail yağmuruna tutuyorum satıcı firmayı ve DHL'yi . Satıcı firma soruşturma başlattığını beyan ediyor, DHL ise işlemlerin devam ettiğini belirtiyor. Müşteri hizmetlerinden hiçbir bilgi alamıyorum,PTT kargo'ya sevk ediyorlar beni. PTT kargo'nun ekranında da en son 14.04.2019 tarihinde Almanyada görünüyor. Bir aksilik var anlayacağınız ortada kalmış durumdayım. Google'a yazdığımda hemen hemen aynı konulardan sorun yaşandığını öğrendim DHL ile alakalı.
Forumdan yurt dışı alışverişlerle alakalı yasal işlem süreçlerini bilenler,ya da iade işlemleri hakkında beni bilgilendirecek olanlar var mı ? Ücret iadesi istedim soruşturmanın birkaç hafta süreceğini üzgün olduklarını belirttiler. DHL firmasında tanıdığı olan var mı ? PTT'den birini buldum ama ülkeye gelse zaten hemen gümrüğe gireceğini ve ekranda görüneceğini söyledi.
Şikayetvar gibi yurt dışı sitelerinde sözü geçen internet siteleri var ise oralara da hem almanca hem de ingilizce yazı yazacağım. İnşallah ilerleyişi bilen birileri vardır.