Clio RS Motorlu Megane da Difransiyel Oranı (birşeyler kırlır mı?)
Satın almayı düşündüğüm bir Renault Megane var Dostlar. Araca Clio RS'in 2.0 motoru takılmış ancak motor sağlıklı olmasına rağmen ben çekişini yeterli bulmadım. Motoru ustasına göstereceğim ama çok büyük ihtimalle bu motordan (turbolanmaz ise) daha fazla güç almamız pek mümkün değil.
Benim amacım aracın 1-2-3 viteslerde çok ciddi çekişi olması. Bunun için diferansiyeldeki ayna mahrutiyi değiştirerek aracı çok daha agresif hale getirsem acaba birşeyleri kırar mıyım? Ulaşmak istediğim son nokta aracın 100 kilometre hıza 3. viteste 5500 - 6000 devirde ancak çıkması. Bunu yapabilirsek tabii çekiş çok ciddi artacak. Aracın tam detayları elimde olmadığı için nasıl bir diferansiyel oranı ile buna denk gelir bilemiyorum.
Tabii ki aracın son sürati oldukça düşecek, yakıt tüketimi artacak ve uzun yol için hiç uygun olmayan bir hale gelecek. Ayrıca araç fazlaca patinaj çekecek. Daha önce başka bir araçta bu işlemi yaptığım için bunların farkındayım.
Sorum:
1- Bu teknik olarak mümkün mü? (uygun dişliyi bulabilir miyiz?)
2- Bu şekilde difereansiyel veya başka bir yerlerde birşeylerin kırılma riskini nasıl görürsünüz?
Teşekkür ederim