Sadece ihlaller deðil, normal geçiþlerinizi de sürekli sorgulatýn arkadaþlar
Geçtiðimiz yýl baya uðraþtýrdý beni; 1 yýl hiç sorun yokken, bir anda hesabýmdan mersin-adana geçiþleri düþmeye baþlamýþtý. Özet geçiyorum:
Plaka klonlandý falan sandýk; ama geçen aracýn ne plakasý, ne markasý, ne rengi hiç bir þey tutmuyordu.
Sonrasýnda etiket çift yapýlmýþtýr gibi düþündüler; etiketinizi iptal edin, geçiþ yapan araca da söyledik dediler; ben niye ediyorum; kaldý ki benim geçiþlerim neden oradan düþmüyor diye sordum; bilmiyoruz dediler.
Etiketi iptal edip, ruhsat sahibi olmayan eþimin üzerine etiket aldým; bu sefer de ondan düþmeye baþladý yine Adana - Mersin giþeler.
Sonunda ortaya çýktý ki; geçen aracýn benimle tek alakasý; üzerindeki plakanýn zamanýnda kullandýðým araçlardan birine ait olmasý. Bakýn ben X bir aracý 2 sene önce satmýþým, baþka bir kullanýcý aracýn plakasýný deðiþtirmiþ; o plaka boþa düþmüþ, biri beðenmiþ bu plakayý almýþ, gel gör ki geçiþleri benden düþüyordu.
Ýlk zamanlar kgm ye yaptýðým itirazlar olumsuz sonuçlandý; hatta ayný gün hem Aydýn hem Adana otobanýndan nasýl geçebilirim, araç kamerasý da var görüntüleri ibraz edebilirim dememe raðmen.
Sonrasýnda CÝMER'e baþvurdum, yine red geldi.
Bu sefer
KAMU DENETCÝLÝÐÝ KURUMU adresinden þikayet oluþturdum, saðolsunlar baya ilgilendiler; süreç ondan sonra olumlu ve hýzlý ilerledi.