Subaru Bijon Saplamasi ve Bijon Somunu Degisimi
Hafta içi yazlık lastikleri çöpe atıp kışlık lastikleri taktırmıştım. Her şey sol arka lastikteki saplamanın kırılmasına kadar yolunda gidiyordu. Lastikçinin bir kabahati yok zira bijonları makina kullanmadan söküp takmıştı. Sol arka lastikte bir tane bijonu sökerken saplama kırıldı.
Lastik değişimi sonrası yetkili servise gittim. Aynı disk üzerinde 2 tane daha saplama kırıldı. Dolayısıyla toplamda 3 tane saplama ve bijon değişmiş oldu.
Forester S Turbo kullanırken hiç böyle olumsuzluklar yaşamamıştım ki o otomobilde defalarca lastik değişimleri yaptırmıştım ve hiç de dikkat etmiyordum, güvendiğim bir lastikçi vardı özenle söküp takıyordu. Bu Outback'ten önce kullandığım Outback'te ise sadece 1 defa o da dikkatsiz bir lastikçi yüzünden saplama kırılmıştı. Şu an kullandığım Outback'te ise bijon-saplama değişiminde 3.tura gittim. Gerçekten de bu durum hem can sıkıcı hem de maliyet açısından da külfetli. 3 tane saplama değişimi, işçilik dahil 400 TL tuttu. Serviste maalesef kimse bijonları elle sıkmıyor ve elle sökmüyor. Bijonlar ve saplamalar muhtemelen serviste kırılgan hale geliyor :( Bir sonraki bakımda rica edeceğim elle söküp takın diyeceğim, zira gerçekten bu sök-tak işinden sıkıldım.
Herkese iyi bir yıl dilerim. Mutlu olamıyoruz bari sağlıktan olmayalım. Kendinize iyi bakın :)
Konuyu da moderatör olarak daha uygun bir yer bulamayıp buraya açtım :)
Subaru'nun Bijon Saplamaları Nasıl Değiştiriliyor? - YouTube
https://www.youtube.com/watch?v=lwFWL86vc5Y