edemirbas Nickli Üyeden Alıntı
Öncelikle imkan varsa mutlaka motor ehliyetini alın, çünkü insanın altında motor olunca trafik derdi olmayınca gezesi geliyor, ve 50lik ne konfor ne sürat ne de yakıt olarak tatmin edecek sizi.
2 jenerasyon kuba blueberry kullandım. İlk jenerasyon kampana frenli olanından, 50cc stok. Diğeri de ön disk frenli versiyon, sözde (!) 80lik yapılmış olanından
*Süratiniz olmayacak, max 50 km hız yapacaksınız belki, ama mutlaka ön disk frenli bir alet alın. Alet 100 kilo bile değil belki ama aradaki fark muazzam.
*80liğe ya bayide ya da işini bilen bir yerde çevirttirin. Bizim 80lik, 50lik versiyondan yavaş. 50km'yi geçince saçma sapan bağırıyor falan, dertli yani.
*80liğe çevirmeyi mutlaka düşünün. Alet zaten yavaş, ben 70 kiloyum, ara hızlanmalar zor. Ani bir tehlike olduğunda birisi sıkıştırdığında vs. gazı açıp ordan kaçabilmeniz gerek. Ayrıca yokuş performansı ciddi değişiyor ve yakıt da iyileşiyor bildiğim kadarıyla. Test etmedim yakıtı.
*Vitesli alırsanız, yokuşlu bir yerde yaşıyorsanız rahat edersiniz. Vitesliler 110cc'ye kadar yükseliyor. Performans olarak yeterli gelecektir. Zaten vitesli ya cub tipi modeller var, ya da Kuba RX9, veya Kuba Dragon. Hatırladığım kadarıyla başka seçenek yok vitesli 50 cc olarak
*Scooter alacaksanız ikinci eli bol bir model bakmanız mantıklı olur. Çin malı motorlar her sene sürüyle yeni model çıakrtıyorlar. Tutulan bir model alırsanız parça/usta/satış konusunda rahat olursunuz.
*Kalite olarak hepsi benzer, ön disk frenli, aydınlatması güzel bir model aldığınız sürece mutlu olursunuz
*Mutlaka güzel bir lastik alın. O ebatlardaki lastikler zaten çok ucuz. Ciddi fark var arada