İlanlar’daki doğan şahin güzellemeleri
İlanları açıyorum dikkat eden varmı bilmiyorum ortalama rakamlı araçların çoğunda fiks “bu fiyata doğan Şahin satıyorlar “ yada “doğan Şahin olmuş şu kadar zaten “ gibisinden yazılar oluyor..
ilanların bazılarına bakıyorum yahu araba gelmiş 20-30 yaşına bazısında fabrika kapanmış bazısı Türkiye’den çekilmiş bazısının iki üç distiribütör el değiştirmiş bazısının bilindik popüler çok tutan bir marka olsa bile o markanın en tutmayan kupon ara modeli fabrika çok tutmayınca yenisinde üretmemiş o model tek başına kalmış öyle ..marka ne kadar Türkiye’de tutan bir marka olsada o modelinin yedek parça ikinci eli olmaya biliyor ve örnekler çoğaltıla bilinir ..
Bu tip ilanlarda genelde hepsi değil tabiki ama çok sık denk geliyorum özellikle bugün ondan konu açma sebebi hissettim kendimde .. doğanla kıyaslama yapıyorsun tamam ama doğanın Şahinin farını tamponunu kapısını ön göğsünü kısaca a dan z ye motor karoseri trimler yürüyen her tür parçasını Hakkari’den Edirne’ye sadece şehirler değil kasabalar da bile bulursun..
Banada bu tuhaf geliyor bakıyorum ilanlara yahu diyorum hafif basit bir kaza yapsan bu arabanın farını stopunu aynasını bulamassın fabrika bile yedek parça üretimini durdurmuştur ne diye adam yada kadın doğanla Şahin’le kıyaslıyorki benim gözümde baktım mı doğan Şahin daha değerli hiç olmassa parçası var her şekil bulur yürütürsün diğerinin farı stopu kırılsa arasan bulamassın yurtdışında tanıdık olucak falan ordan bulucak yollıycak şimdi yurtdışı limitleri de 150 Euro ya düştü her şey öyle rahat gelmez .. yani kıyaslama yapılan araç yürütebilirlilik açısından bence daha değerli ..
Artık araba almak değil sadece yürütebilmekte bir dert ..