Ormanci Nickli Üyeden Alıntı
Karşı taraf da iyi niyetli ve anlaşmaya yaklaşıyorsa arkadaşların dediği gibi durum böyle böyle diyin.
Başka türlü olmuyor, biz de ev sahibiyle %25 falan hikayesine hiç girmedik, 2 senedir "güncelleme" yapıyoruz karşılıklı bi rakamda buluşmaya çalışıp.
Geçende komşuyu gördüm, diyor ki 45 bin TL olmuş kiralar. Ayak yapıyor aklınca.
Şimdi bi daire boşalmış, kendi dairesi galiba, ondan yol yapıyordu diye uyandım. Hadi 45'e ver bakalım kime nasıl vereceksin... Ederi 25-30 maks...
ghibli'nin dediği gibi, adamı çıkarmaya uğraşsanız ayrı dert, güncel rakamdan müşteri bulmak ayrı dert, o adam tıkır tıkır ödeyecek mi apayrı dert.
İlk ay girdi ödedi, sonra ödemedi falan filan ne yapacaksınız. Her şey ayrı dert.
Babam da Ankara'da dükkanın birinden saçma sapan bi kira alıyor, güncelleyeceğim diyor bu ara. Dükkanı satıp faize koysa aylık geliri kiranın 10 katı hatta biraz daha fazlası bu arada :) Satmam faize koymam diyor ısrarla. Bir daha alamayız diye. Ama Ankara'da rant muhabbetleri İstanbul gibi değil, seneye üzerine 1 milyon koydun faizle mesela, Ankara'da o dükkan 1 milyon değerlenecek mi dedim, ehhh ühhh, hadi bu sene bu faiz, sonra düşerse ne olacak diyor. O durumda da faize koy düşmeye başladığında başka mülk alırsın dedim ama o da başka risk. Alınabilecek mi vesaire... Tabi faiz-enflasyon sarmalı da bambaşka bir şey. Haklı olarak mülkü satıp faizle erimesin diyor adam ama getiren faizle, alınan kira miktarı saçma sapan. Kirayı güncellese, rakam yine düşük kalıyor.
Bizim elimizdeki mal değerlenmez :)
İstanbul'da olsa bu mallar, herhalde şimdiye çalışmıyordum :P