Ýbiza 1.2TSÝ p334b00 arýzasý
Merhabalar herkese hayýrlý günler dilerim,
Yaklaþýk 2 hafta kadar oldu motor arýza ve epc ýþýðý yanmasýndan dolayý cihaza baðlattým aracý arýza kodu P334B00 arýzasý veriyordu turboþarj aktüatörü mekanik hata diye
velhasýl kelam ustaya gittim söküldü bakýldý vestgate deðiþicek dendi ve katriþler boþluk yapmýþ turbo yað basmýþ revize olmasý gerektiðini söyledi turbo revize edildi takýldý, belli bir yol yaptýktan sonra tekrar motor arýza ýþýðý ve epc ýþýðý yaktý hata gene ayný idi neyse arýzayý silip devam edebilirsin düzelicek parçalarýn alýþmasý lazým dendi (ne alaka bilmiyorum) sildik gene ayný tekrar götürdüm aracý turbo söküldü egsoz kýsmýndaki basýncý ayarlayan klape sanýrým takýlý kalýyormuþ tekrar tornacýya gidip iþlem yapýlýp deðiþti. montaj yapýldý teste çýktýk bir sorun yok arýza ýþýðý yakabilir yol yaptýkça düzelicek denildi arýzayý sildirip devam edebilirsin dediler fakat arýza gene ayný þekilde duruyor ne sönüyor ne birþey oluyor araba gitmesi gerektiði gibide gitmiyor basýnç geliyor kesiliyor tekrar geliyor bu sorunu nasýl çözücem yardýmcý olabilicek birisi var mý vestgatenin adaptasyonunu mu yanlýþ yaptýlar ne yaptýlar bilmiyorum ayar resimlerini gösterdi eleman 3.40 deðerinde miydi 3.70 deðerindemiydi neydi o kadar teknik bilgimde yok doðrumudur deðilmidir bilmiyorum da bu sorunu nasýl çözeceðim yardým edebilirmisiniz acaba. not(araçta yazýlým mevcut bununla alakalý ayar sorunu olabilirmi)
Konuyu inþallah doðru yere açmýþýmdýr þimdiden affola teþekkürler.