Bu yılki de bana Kısmet'miş demek ki :)
Printable View
Bu yılki de bana Kısmet'miş demek ki :)
hayaller büyük.. hayat ne getirir görecegiz
azcık bölseydiniz yüzdeleri %50 nedir, ben %30 bekliyorum
çeyreklik böyleydik daha iyi olurdu, %25 civarında gelir benim tahminim
6 aylık memur zammı %10-11 gibi olacak. Biz de o kadar alırız herhalde, 1 kuruş fazlasını vermez bizimkiler :) Ama sağa sola milyonları saçmaya devam edecekler.
O arada çocuğun okul %60 artar.
Bilmemne %40 artar.
O kadar çok kulak çınlatıp bela okuyorum ki... Haddi hesabı yok. Çok fazla nasibini alan var. Kimisinde tutuyor ve bazılarını görebiliyorum, kovuluyorlar, görevden falan alınıyorlar gözümün önünde. Yetmiyor ama evet, daha çok lazım :)
Bizde bu yıl işler iyiydi zaten 2023 ekimde isyan edip istifa etmiştim,başka şirkete geçmiştim,eski patron arayıp gel başla şöyle böyle deyip bir şeklide ikna etti geri döndüm,Bu yıl ne bahane bulacaklar bekliyorum.
Calıstıgım yer ayakta kalabilirse %30 u görürmüyüm bilmem ama çok kan dökülecek bu 2025'te belli
2004 den beri tek başıma çalışıyorum. 20 yıldır en kötü seneyi geçirdim. Pandemide hiç çalışmamış olduğum zamanlar dahil. Hatta pandemide çok mutluydum. :)
%30-35 bandı maksimum olacaktır diye düşünüyorum birçok şirkette. 2024'te ara zam yapmayanlar bunun üstüne çıkar mı göreceğiz.
%37 diyorum bir İK cı olarak
1,5 yıllık çalışanım ilk iş yerim. Hem servis danışmanı hem de hasar danışmanı olarak görev yapıyorum. Asgari ücretin çok komik üstünde bir rakama çalışan olarak bu yıl beklediğim zammı alamazsam maalesef şirket ile yollarımı ayırmak durumunda kalacağım.
Zam beklentim %50 ama hayal olacak gibi duruyor..
Az daha seçenek olsaydı da kendi medianımızı hesaplasaydık :)
49 çok yüksek bir çıta
4 senedir kapalıçarsıdayım. Bu sene bir kulağımın arkası kaldı.. Zam yerine alım gücü ve fiyatların düşmesi tercihim olur şahsen...
%10-12 arası.
valla %25 asgari ücret zammı açıklanır Reis'te %5 ek verir %30'a asgari ücreti bağlarlar.
geri kalanda %25 bandında alır
Asgariye 30 civarı yapılır, bizim firmada 35 civarı yapar diye bekliyorum ben.
Ocakta konu güncellenirse tekrar yazarım :)
Bir memur olarak alacağımız zam aşağı yukarı belli zaten:goz:
01.01 itibariyle çalıştığım yerde 5. seneyi bitireceğim, zam görüşmesi adı altında yıllardır biz şunu düşündük dediler gönderdiler :) Bu sene gerçek bir zam görüşmesi yapmak istiyorum. (%49 üstü)
35-40 civarı bekliyorum şirketin 2025 büyüme planına paralel olarak :)