2004 fiesta alıcam 2 seneye yakın mars basılmamıs 60 70k küsür kilometrede nelere dikkat etmeliyim sorun olur mu araba dizel yardımcı olursanız sevinirim?
Printable View
2004 fiesta alıcam 2 seneye yakın mars basılmamıs 60 70k küsür kilometrede nelere dikkat etmeliyim sorun olur mu araba dizel yardımcı olursanız sevinirim?
yağına, sularına elektrik aksamına dikkat et mümkünse, yağını değiştir depoda yakıt varsa boşaltıp yenisini koyun yada direk farklı bi depodan yakıt basın motora yağı değiştirip çalıştırdıktan sonra tekrar değiştirmek mantıklı olur yağ basıncına dikkat et en önemlisi, olmadı mazot pompa sigortasını söküp yağ pompası basınç oluşturana kadar belli süre marşa basıp sonra motoru çalıştırın
bunları yapıp calıstırdan sonra ilerde bi sıkıntı olmaz sanırım.
bujileri olmadigina gore, baska bir yerden silindirlerin icin wd-40 puskurtulesinin faydasi olur, eger araba calistiysa yakin zamanda pek bi anlami kalmaz,
motor suyu antifiriz, termostat
motor yagi
sorun cikarabileckler:
alternator
mars motoru
fren kaliperleri
paslanabilecek hersey
Benim şuanda kullandığım aracım yaklaşık 3,5 - 4 yıl kapalı garajımızda hiç çalıştırılmadan yattı (Aküsü olmadan). Geçen sene Mart ayında 1 damacanaya doldurduğum benzini koydum depoya,taktım akümü ilk marşta çalıştı. Yaklaşık 30dk rolantide çalıştırdım ve gidip yağımı bujilerimi ve flitrelerimi değiştirdim şuan hala aracımı kullanıyorum bir sorun olmadı. Yağ ve suyuna bakıp çalıştırılabilir benim görüşüm.
+ enjektorler
bnm korkum enjektör ve yakıt pompası vs bakalım usta esliginde calıstırıp yürütmekte fayda var