yüksek sıkıştırmalı turbo yada sc motor ?!!?!
Arkadaşlar şuan letonyadayım burda bir arkadaşla tanıştım.
Çocuk 2.0 celicaya önce atmosferik dalaşmış yüksek sıkıştırmalı pisonlar ve forged kollar falan (kapaktan aldırmak faln gibi işlemler yapılmamış sadece pistonla sıkıştırma sağlanmış) daha sonra 280 ve 272 lik egzantirik leri takınca rolanti sallamaya başlamış oda superchargerlamış yüksek sıkıştırmalı ama düşük bar basıncıyla (sadece conta kalınlaştırarak sıkıştırma düştüğünü söylüyor) Şuan için arac güzel gidiyor tabi bilemem ne olur ilerde.
Aslında bana hep makul gelmiştir ilk aşamada yüksek sıkıştırmalı atmosferik yapsam motorumu (bölece kolları pistonları falan şöle forgedleriyle değiştirip bir para gömsem) daha sonra da elime para geçipde canım isterse) conta değiştirip ve en fazla pistonların tepesinden azcık aldırıp yüksek sıkıştırmalı düşük hava basınçlı bir turbo araç sahibi olsam.
A) ne kadar uzun ömürlü olur? (kaliteli markaların piston ve kollarını kullandığımızı varsayalım)
B) ne kadar mantıklı olur?
Not: Böyle birbirine ters adımları atmak isterken ne planlıyorum?
Araca atmosferik olarak başlayarak turbo ve onun için gerekli olan ünitelere harcayacağım parayı motorun içine pistonlara, kollara, yağ pompasına ıvıra zıvıra, gerekirse krank'a yatırıp ömürlük bir motor sahibi olmaya çalışmak (allahtan bir zeval gelmesse :9 ) aynı zamanda bu işlemden alacağım güçle keyifle arabama binmek (mutlaka standalone yada piggyback takviyesine her koşulda ihtiyaç duyacağımı biliyorum.
İkinci adımda benzin pompasıdır, regulatörüdür, enjektörüdür, ne bilim egzantiriğidir kasnağıdır. Bunlarla uğraşmak.
üçüncü adımda maddi ve manevi gücüm kalmışsa hala bu arabayla uğraşmak istiyorsam bahsettiğim turbolama işlemine girişmek.