0 araç aldıktan sonra ilk egzoz muayenemi ne zaman yaptırmalıyım?
Printable View
0 araç aldıktan sonra ilk egzoz muayenemi ne zaman yaptırmalıyım?
2 yıl diye biliyorum koray
Sıfır aldıktan sonra 3 yıl, sonrasında 2 2 devam ediyordu önceden...
Ama bazı yönetmelikleri degistirdiler, onda da degisim olabilir.
ben sıfır almıştım aracımı.3 yıl sonra muayene ile birlikte yaptırdım. sıfır araçlar için ilki 3 yıldır diye biliyorum o yüzden
sıfır araçlarda ilk muayne süresinin bitimine kadar geçerlidir. Misal binek oto 3 yıl, jeep 1 yıl...
bende 3 yıl diye biliyorum...
3 yil, benim zorla gonderildigim muayenede normal surem bitmedi diye egzoz muayenesine bakmamislardi..
sıfır otolarda 3 yıl muayne süresi var
benzinli otolarda 3 yıl sonra 2 yılda bir,dizellerde ( combo doblo vs ) ilk 2 yıl sonra sende 1 gidiliyor muayeneye...
0 aldıktan sonra 3 yıl ama eğer ki devredersen alan kişinin egzoz muaynesini alınca yapması gerekiyo . Muayne de 3 yıl devirli veya devirsiz devam ediyor .
şu an eksozsuz vizeye giderseniz vizeden kalıyorsunuz
3 yıl olması iyimiş..
Sıfır otomobıl satıldıktan sonra 3 yıl gecerlı egzos muhayenesı.
hort :D herhangi bir değişiklik varmı acaba?
hala aynı bi değişiklik yok sıfır araçta 3 yıl fenni muayene ve egzoz muayeseni :)
0 km otomobillerde fabrika çıkış tarihinden itibaren 3 yıl diye hatırlıyorum.
Peki 10 yasindan buyuk benzinli araclar icin egsoz emisyon her yil mi yapilmalidir? Benim son yaptirdigim yer 2 yillik yapmis sikinti olur mu acaba?
aracı aldıktan trafige cıkardıktan sonraki 3 sene değil yanlış olmasın üretim tarihinden itibaren üç yıl alttaki arkadasın dedigi gibi yani .
benim aracımı 20 kasım 2013 aldım mesela muayne tarihim 2016 nisan.aracın ıcındede bir etiket söktüm 16.04.2013 tarihli olunca anlamıştım
Alıntı:
Aklıma takıldı tuvtürk ile görüştüm.
Otomobiller için; normal şartlarda aracın üretim tarihi baz alınır o tarihin üzerine 3 yıl eklenir ve o tarihde vizeye gidersiniz. İlk tescil tarihinin önemi yoktur.
Kamyonetler için; ilk tescil tarihinden itibaren 1 yıl sonra vizeye gidersiniz. Üretim tarihinin önemi yoktur.