bu sap finans uzmanlığı nedir SAP-FI ve SAP-CO programlarını bilen warmıdır bunu bilen adamlar ne iş yapar görevi nedir ??
ayrıca bilge adam die bi kurs war burada okuyan tanıdığı olan falan warmı ?
Printable View
bu sap finans uzmanlığı nedir SAP-FI ve SAP-CO programlarını bilen warmıdır bunu bilen adamlar ne iş yapar görevi nedir ??
ayrıca bilge adam die bi kurs war burada okuyan tanıdığı olan falan warmı ?
Sap kurumsal kaynak yonetimi programıdır, modullerden olusur, finans, malzeme yonetimi, satıs dagıtım vs.. tarzı modulleri vardır ve bu moduller entegre olarak calısırlar, sizin sordugunuz fi da finans kısmıdır co da maliyet muhasabesi tarafıdır, bahsettiginiz uzmanlık danısmanlık seklinde ise bu adamlar yeni sistem kurulurken sistemin sirkete uygun uyarlama ve gelistirmelerini yaparlar sistemi ayaga kaldırırlar, yuruyen sistemler de ihtiyaca gore degisiklikler ve yine uyarlamalar yaparlar. SAP acık kaynak kodlu bi sistem oldugu icin gerekli gelistirmeleride yine gelistirme ile ugrasan arkadaslara yaptırırlar, basit olarak boyledir. Bilge adamla falan bu is biraz zor ogrenilir, kullanıcı tarafında iseniz kurslar ise yarayabilir ama gelistirme tarafında yani danısmanlık tarafında olmak istiyorsanız, canlı bir proje gormeden sadece kursla falan ilerlemek zor tecrube ile sabittir :)
Aynen Gökhan'ın dediği gibi.Mesela Arçelik Şu an SAP ile işlerini görüyor.
banatın sapı kim :)
gecen ki sap muhabbetinden sonra mustu abiyle ilgili bi konu sandım daha gelmemiş kendisi:)
SAP aynı zamanda türkiyede satılan en pahalı ERP programıdır.
olum az önce bu konuya uzun uzun yazmıştım ben ama cevapla dememişim :hehe:
neyse kıssaden hisse yapayım :D
şimdi dostum benim gökhanoluk unda dediği gibi sadece kullanıcı olarak bile ilk kez kullananlar için gayet karışık bir sistem ki bilge adam vb kurslarla bunun danışmanlık kısmını geliştirmek cidden büyük başarı olur :D
ben FI-MM-HR-ST ve CO modüllerini aktif olarak kullanıyorum 9 senedir kullanıyorum hemde ama hergün bambaşka şeyler öğreniyoruz halen :icon_tup:
ve arkadaşın dediği gibi cidden çok büyük paralara malolan bir sistem biz programı 11 sene önce kurduk ve her sene hatta 3 ayda bir SAP Türkiyeye dünyanın parasını güncelleştirme bedeli adı altında ödüyoruz :icon_tup:
bende eski işyerimde kullanıyordum ve yeni yeni geçiş yapıyorduk imzaların elektronik ortamda atılması onaylamaların kayıtların vs. herşeyin elektronik olarak işlenmesi mantığına dayalı bi sistem. ilk eğitim ve kurulumlarını biz yapmıştık sistem destek elemanı olarak anamızı ağlatmıştı en başlarda :D
ERP Proje Yönetmeniyim ve hali hazırda görev yaptığım firmada SAP Altyapısına sahip bir ERP Projesi yürütülmekte. Şu an Alfa testleri bitti, 1 aya kadar beta testlere geçiyor olacağız. Bittiğinde sektörün en büyük ve kapsamlı ERP Sistemi olacak. Yaklaşık 3000 user dan oluşan bir sistem olacak. Şu anda 300 civarında key-user ımız var. Biraz yavaş ilerliyoruz ama iyi gidiyoruz. :)
ABAP konusu ilgimi çekiyor ve o tarafta da uzmanlaşma niyetindeyim, bakalım.. :)
SAP 'nin finans danışmanlık kısmı abap değil yani direk kursa gidilip öğrenilecek birşey değil. önce finans ve raporlama bılmek gerekıyor. ama kariyer için güzel bir başlangıç
SAP ile ilgili bir bilgim yok ama BilgeAdam için şunları söyleyebilirim;
Bundan yaklaşık 4-5 sene önce Web & Grafik Tasarım ardından 3d Studio Max & Autocad 2007 eğitimi almıştım. Evet kursta birşeyler öğretiyorlar fakat herşey tamamen senin elinde... Sınıfta 10 kişiydik en iyi 2 kişi içindeydim ben ama bugün sadece Photoshop ve Freehand programlarını kullanabiliyorum onlara da ilgim oldugundan ve o sınıftan sadece 2-3 kişi o mesleği devam ettiriyor... İlgin yoksa azmin yoksa hiiiç boşuna bir dünya para dökme BilgeAdam'a , ama şöyle birşey de var bu tür eğitimleri veren yerler içerisinde en iyilerden biridir. Elimde flash8,fireworks8,dreamweaver8,photoshop cs2,freehand mx, 3d studio max,autocad 2007 ve web grafik tasarımcısı uluslararası sertifikaları var ama hiç birini kullanmıyorum. Severek yapmayacaksan ne paranı harca ne de zamanını...
forumdada SAP ile uğraşan baya adam var hee :D
eskilerden ranthor vardı mesela :D
aslında abap'ın temilinide kursta ogrensen danısmanlık tarafında yine cok zorluk cekersin en basitinden db deki hangi tablolarda ne tutulur neyi nerden cekmek gerekir bu tarz seyleri kurslarda ogrenemezsin, yanında fonksyonel bi danısman yoksa tek basına hic bi is yapamayan abapcı olursun :)
bro ben BANAT Fırçadayım insan kaynakları ve İdari işler sorumlusuyum
ama bizde hiyerarşik düzen biraz farklı :) saydığım bütün modüllerle alakalı işlerim var ;)
bizim çalıştığımız firma ise ELSYS adlı bir firma yaklaşık 3-4 yıldır bu firma ile çalışıyoruz ve adamların mesaisinin ciddi bir kısmı bizim firmada geçiyor şu aralar :)
ELSYS ii firmadır bizim şirketinde danışmanlığını yaptılar.
valla moruk adamlar yaklaşık 3,5 aydır geceli gündüzlü en az 5 elemanı bizim şirkette olmak üzere çalışıyorlar yeni proje için sefiyoruz kendilerini ;)