-
alfa 156 bilgisi ??
2004 2005 model alfa 156 hakkındakı goruslerınızı alabılırmıyım arac lpg li olucak basımıza sorun cıkartırmı kronık arızaları vs ne gıbı sorunlarla karsılasabılırız alıp 2 3 sene binicez satarız sonra arac km si ortalama 100 110 bın cıvarında olucak max
-
-
saol ömerve baktım bıraz alınmaması gereken yorumlar cok gıbıme geldı en ıyısı sanayıde servıse gıdıp sormak herhalde cunku 23 bın tl ye alınabılcek her anlamda en ıyı arac herhalde
-
Güzel araba çok keyifli,konforlu,içersine gram ses almaz.(lakalar v.s v.s.) Donanımı fazla. Parçası heryerde var. İzmirde anlayanı çok.LPG de uzun yolda 160krş yakar şehir içi klima açık230krş civarlarında yakar. Kronik sorunu yok. Sadece alırken temizini ve bakımları düzgün yapılmış olanları alın. Sunroof problemi çözüldü o kasalarda. Elektrik aksamıda öyle. Yani kısacası geçmişi temiz ise problem çıkarcağını sanmıyorum.
-
bu arabalar benimde çok hoşuma gidiyor, ama servis durumu nedir araştırmak lazım.
-
Varyatör arızasından bahsediyorlar.
05 ile 750km yaptım ortalama 7.8litre yakiyor
42.000kmde idi hiç bi sorun cıkarmadı ve o paraya o kadar donanımlı araç fazla yok. Isıtmalı koltuk hariç full olanı 26ya vermıştim(boya kaza değişen yok)
-
varyatör sıkıntısı var bizim 147de çok uğraştırmıştı kanka onun çözümünü buldularsa düşünme al
-
Varyatörün çözümünü buldular ama genelde herşey senin elinde sabahları ilk çalışmada 1dk kadar beklinilmesi lazım. Çünkü hava akış metreye bağlıdır varyator.Yani belli bir devri falan yok. Herkalkışta hemen hemen devreye girer. Yağsızkende devereye girerse cortlar kalır.
-
04' 05' temiz bi 156 sürücüsünü üzmez,gönül rahatlığıyla alabilirsin...
Tüketim olarakta şehir içi 9lt/100km,şehir dışı 3kişi +dolu bagaj ,6.3lt/100km.
-
Varyatör ve alt salıncaklar kronik arızalarıdır. Özenli kullanımda iki parçanına ömrünü uzatmak tamamen kullanıcı ile alakalıdır. Baktığınız km aralığılığnda pek bu sorunlar yaşanmaz ama ileride muhtemelen debimetre, rpm sensörü yada lambda sensörü vb. arızalar yaşayabilirsiniz. Bu parçaların hepsi bosch markadır ve her ne hikmetse ömürlerini biraz çabuk dolduruyorlar. Ancak şu aralar bu tip parçaların fiyatları ucuzladı ve bosch car servislerden dahada ucuza temin edebilirsiniz. Ben kronik ve olabilecek sorunlardan bahsetmek istedim. Övmeye kalksam bunun 4 katı yazı yazmam gerekir =)
Uzun lafın kısası bakımlı ve temiz bir 156 üzmez, aksine keyif verir.