mrb ark 1/18 maket araba 1/24 ten daha büyük oluyor dimi? yani sayı yükseldikçe o kadar arabanın ebatı küçülüyor mu?
Printable View
mrb ark 1/18 maket araba 1/24 ten daha büyük oluyor dimi? yani sayı yükseldikçe o kadar arabanın ebatı küçülüyor mu?
ewet öyle oluyor.
evet aynen öyle
1:18 ölçekli modelde gerçek arabada ölçtüğünüz 18 cm makette 1 cm e denk gelir.Sayı küçüldükçe boyut büyür...
Kabaca,
Gerçeği 432 cm olan bir araç 1/18 modellemede 24 cm'lik bir maket olarak ortaya çıkar. Aynı şekilde gerçeği 432 cm olan bir araç 1/24 modellemede 18 cm'lik bir maket olarak ortaya çıkar.
anladım,teşekkür ettim (:
aynen oyle oluyor arkadasım
eyvallah (:
Büyükten küçüğe 1/18 - 1/24 - 1/43 daha buyukleride var ama n rağbet görenler bunlar.
bu arabaları en uygun nereden alırız madem konu açılmısken?
internetten sahibinden .comda var
www.modelizmo.com
www.hobbytime.com
en çok çeşit bulabiliceğin yerlerdir.
ayrıca forum olarak
www.plasticbattle.com dan çok şey öğrenebilirsin:)
Merak ettiğin birşeyler varsa bana öm atabilirsin.
Toys en iyisi ..
toys=toyzshop'mu?
o tür yerlerde Maisto, Burago, Motormax vs. bulursunuz. onlar model değil oyuncak araba.
gerçek koleksiyon yapmak istiyorsanız Kyosho, AutoArt, Minichamps gibi firmaların ürünlerine bakın.
Avrupa'da Eminönü, Anadolu'da Kadıköy'de direk ithalatçıları var.
ben bir keresinde ebay den tamiya s13 almıştım su andada s2000 bakınıyorum oradan bakablirsin
gittigidiyor/hepsiburada.com'a falanda bakın..uygun diecast'ler oluyor
pahalı olduğu konusunda haklısınız :D ben de s2000 bakıyorum fiyatı 125 tl ne kadar pahalı da desek koleksiyona ekleyince herşey unutuluyor:D:D