internette dolaşan bi sürü honda B-serisi için sıkıştırma oranı hesaplama web siteleri var. hepsinden tam aynı sonuçlar çıkmıyor.
en sağlıklısı hangisidir acaba, kullanan tecrübeli arkadaşlardan öğrenmek istedim.
ya da daha düzgün nasıl hesaplarız.
Printable View
internette dolaşan bi sürü honda B-serisi için sıkıştırma oranı hesaplama web siteleri var. hepsinden tam aynı sonuçlar çıkmıyor.
en sağlıklısı hangisidir acaba, kullanan tecrübeli arkadaşlardan öğrenmek istedim.
ya da daha düzgün nasıl hesaplarız.
Honda B-Series Compression Calculator by ZealAutowerks
bu programı kullanabilirsin.
tesekurler.. bunu baz alalım zaman.
peki bi soru : sıkıştırmayı azaltmak için cometic marka 0.065 inch conta kullanırsam, yani orjinalin 2 katı civarında kalınlıgında, turbo 1 barda sorun yasama ihtimali nedir ?
ya da OEM conta ile 9.8:1 gibi bi sıkıştırmam var. böyle mi kalması daha iyi olur:)
oem conta kullanmanı tavsiye ederim.
yani cometic ile 9.4:1 yerine oem 9.8:1 daha mı iyi olur
benim tavsiyem oem olur.
tesekkurler
baskan snn aracın speclerini biliorm bnm demek istedgim yani stock kol ve krang ile sııkıstrman 11.50 deil suan kaç gecedir yurt dısında yapılan projeleri takip ediorm 4 tane calculate programı kullandm sonnuçlar çok yakın b16b piston tegde inanılmaz cr lar verio snnkide suan masallah baya yuksek cr loarda sıkıntısız gazlıosan ne mutlu sana;)