Arkadaşlar ev ses sistemini bağlarken içime bi kurt düştü internetten'de araştırdım tatmin edici bir sonuç a varamadım şimdi kabloların 2 side siyah renkte fakat birisinin üstünde beyaz cizgi var şimdi bu +'mı yoksa - kutup mu :soru:
Printable View
Arkadaşlar ev ses sistemini bağlarken içime bi kurt düştü internetten'de araştırdım tatmin edici bir sonuç a varamadım şimdi kabloların 2 side siyah renkte fakat birisinin üstünde beyaz cizgi var şimdi bu +'mı yoksa - kutup mu :soru:
- olması lazım. ölçebilirsin aslında.
5-6 liraya avometreler var çin işi. polarite ölçen herhangi bir cihaz da işini görür.
kırmızı probu birine siyah probu diğerine deydirdiğin zaman bir voltaj görmen lazım . eğer bu şekilde bağladığın zaman XX.XX gibi bir değer görüyorsan kırmızı probun olduğu kablo artıdır , -XX.XX görüyorsan siyah problun olduğu kablo + dır.
kolay gelsin
normalde çizgili olan + ucudur düz olan -
eğer oto teybi falan aldıysan, ses çıkışlarında çizgili olan - dir
güç girişlerinde çizgili olan + dır
diline de deydirebilirsin :) yanında biri olsun ama onu denerken eheh :D
Cizgili artidir.ters cevirerek dolgun bir muzik acin deneyin kablolari bas tonu duser ters baglanti olursa
Onu denedim hocam bi tepki alamadım :D bu arada hoperlörlerin girişinde kırmızı + siyah ise - olarak gözüküyor yani kabartma var bana üstü cizgili olan + gibi geliyor siyah kablo siyah renkteki girişe üstü cizgili olan kırmızı renkteki girişe gibi tam emin değilim ama :soru:
bak önce çizgili kabloyu kırmızı çıkışa yani + ucuna tak cihazın sesini biraz aç sesi dinle basların tok bir şekilde vuracaktır
daha sonra düz renkli kabloyu + ucuna bağla gene sesi dinle hangisinde baslar daha kuvvetli vuruyorsa o doğru uçtur
en doğrusu avometre bazen faz ters olduğunda da baslar güçlü çalar.