İçimizde mutlaka vardır, davul,ritm,perküsyon çalanlar. Ritm'ciler için genel konu olsun,enstrümanlar hakkında herşeyin konuşuldugu :)
Bende davul ve darbuka çalabiliyorum, cajon denedim bas lar mid ler çok hoş geliyor kulağa, taşınabilir olması da cabası. Cajon çalan ,tecrübesi olan var mı ?
burda kendi cajon'u muzu nasıl yapabilecegimize dair bir pdf var. Ama açıkçası ben kendim yapabilecegimi sanmıyorum.
Mesela bu Schlagwerk CP 4007. 600-700 tl arası bir enstrüman.
Buda yine tonları çok hoş bir kayıt
Ve çok güzel bir kayıt daha (blues show yapmışlar :) )
25-12-2012, 13:49
c.sar
Bunun bir diğer adı tumba'mı oluyordu?
25-12-2012, 13:51
drummer582
Nickimdende anlasilacagi gibi bateristim prof. Olarak bu isi yapiyorum tum vurmali calgilarin (melodik vurmalilar dahil) egitimini aldim.yardimci olabilecegim bi konu olursa seve seve yardimci olurum :)
25-12-2012, 13:53
63owen63
Alıntı:
ceyhunsar Nickli Üyeden Alıntı
Bunun bir diğer adı tumba'mı oluyordu?
Tumba yanyana iki conga dan oluşan enstrüman. Yanyana 2-3 conga varsa büyük olan tumbadır.
Nickimdende anlasilacagi gibi bateristim prof. Olarak bu isi yapiyorum tum vurmali calgilarin (melodik vurmalilar dahil) egitimini aldim.yardimci olabilecegim bi konu olursa seve seve yardimci olurum :)
Oo ne güzel :) Cajon olarak ne kullanıyorsunuz ?
25-12-2012, 13:54
c.sar
63owen63@ teşekkürler :icon_tup:
25-12-2012, 13:55
omerta.
bende 5-6 yıldır bateri çalışıyorum, çeşitli yerlerde gruplarda çaldım :) böyle bir konu olması iyi olmuş yardımlaşabiliriz ihtiyaç anında :)
bu arada bateri arayanınız olursa şuanlık baterimi satıyorum :D Amerikan yapımı Remo mastertouch
25-12-2012, 14:00
63owen63
Alıntı:
omerta. Nickli Üyeden Alıntı
bende 5-6 yıldır bateri çalışıyorum, çeşitli yerlerde gruplarda çaldım :) böyle bir konu olması iyi olmuş yardımlaşabiliriz ihtiyaç anında :)
bu arada bateri arayanınız olursa şuanlık baterimi satıyorum :D Amerikan yapımı Remo mastertouch
Davul' u bıraktım ben,eziyet...,çalacak pek ortam yok,koyacak yer yok, koysan çaldırmıyorlar yok gürültü vs... Evde de zaten imkansız..
Ama bir gün müsait bir yerim olursa kendimce yalıtım olayını halledip mutlaka dönecegim davul'a :)
Tabi paslaşırız burdan hertürlü :)
25-12-2012, 14:04
drummer582
Alıntı:
63owen63 Nickli Üyeden Alıntı
Oo ne güzel :) Cajon olarak ne kullanıyorsunuz ?
Cajona pek yogunlasmadim tavsiye edebilecegim bi marka/model yok :)
25-12-2012, 14:05
omerta.
Şimdiye kadar hep kendi çabamızla ufak çaplı prova studio'larımız oldu. O yüzden kendi davulumda hiç sıkıntı çekmedim, şimdi elektronik davulda var, akustik 1 yıldır sürekli evimde yatıyo.
İhtiyacı olan biri olursa full set olarak ziller + ayaklıklar pearl twin pedal falan hepsini birden çantaları ile birlikte satabilirim, evde yatması içimi acıtıyo öyle bakıyo bana :)
Ama gerçekten davul çalmak yerin yoksa eziyet.. Şimdi kendi müstakil evimin bodurum katına ufak bir oda yapabilirsem yalıtımlı, oraya kurup çalışmalarıma orda devam etmeyi düşünüyorum :)
25-12-2012, 14:08
63owen63
Elektronik davulla kayıtlarınız var mı ,varsa dinlemek isterim :)
25-12-2012, 14:32
therev
13 senedir davul ve perkususyon caliyorum. 2 sene onceye kadar Turkiyedeki tek lise senfoni orkestrasinin vurmali sefiydim. bir suru grup ve kayitta caldim. davulum yo fakat pedal olarak dw 8000 kullaniyorum baget 3drumsticks 5b acorn ve rock rods. pork pie little squelar 12x5 ve ludwig black beauty sahibiyim. Suan Domino blues band de caliyorum oncesinde pal sokagi cocuklarinda calmistim
cajon olarak meinl oneririm baslangic olarak headliner serisi olabilir ya da burl frontplatelilerde butcene bagli. cajon sevdigim bi alet ama nedense ben kotpantalon giyerken calamiyordum oyuzden sattim :D cajon yerine snare brush kombinasyonu daha hosuma gidiyor.
davulcu olarak 2 idolum vardir
ocak 10dan sonra kadikoy ve taksimde konserlerim baslicak herkes davetlidir :)
25-12-2012, 14:44
omerta.
Alıntı:
63owen63 Nickli Üyeden Alıntı
Elektronik davulla kayıtlarınız var mı ,varsa dinlemek isterim :)
Genelde provalarda kullanıyodum, şimdi tarz olarak elektronik müziğe geçiş yapıyoruz. Kayıtlar oldukça örnek olarak vidyo ve mp3 olarak paylaşım yaparım :)
25-12-2012, 14:45
mur_84
therev onur alp yılmaz'ı tanır mısın?
25-12-2012, 14:46
ibooo
Yiit var saksafon çalıyor
25-12-2012, 15:01
therev
Alıntı:
mur_84 Nickli Üyeden Alıntı
therev onur alp yılmaz'ı tanır mısın?
tanimazmiyim iyi arkadasimdir efe dersen tanir :)
25-12-2012, 15:15
mur_84
Alıntı:
therev Nickli Üyeden Alıntı
tanimazmiyim iyi arkadasimdir efe dersen tanir :)
uzun zamandır görüşmediğim bir kardeşim benim de.. :)
25-12-2012, 16:36
mechanic
teeeeeee 12 sene öncelerde pik yapmıştım, kendi stüdyom vardı...
zaman ve sessiz bir ortam lazım artık hobi benim için bateri,
elektronik davuldan da gıcık alırım onun için ilerleyemedik...