Fn2ime XYZ coilover koymayi dusunuyorum.
Sertlik yumusaklik ve kamber ayarli olarak kullanan varsa + ve - leri yazarlarsa sevinirim.
Tesekkurler
Printable View
Fn2ime XYZ coilover koymayi dusunuyorum.
Sertlik yumusaklik ve kamber ayarli olarak kullanan varsa + ve - leri yazarlarsa sevinirim.
Tesekkurler
xyz çok sert ve hiç ama hiç memnun kalmadığım bi coilover.. aslaa tavsiye etmiyorum
Yumusaklik ayarida fayda etmiyo diosn :)
Ewet teini 2 kisi daha onerdi tesekkurler yorum icin :)
xyz fazlasıyla sert, ayar skalasıda çok düşük. Yani en sert ile en yumuşak arasında öyle dünyalar yok. 1 sene kullandım cadde kullanımı için tavsiye etmiyorum.
uygun coiller arasında XYZ iyidir ben gc8 de kullanmıştım.
Her marka modelde aynı şeyi sağlarmı onu bilemem.
h&r coiller vardı ep3 typerda onlarda iyidi.
O kadarda para baglamak istemiyorum isin acigi :)
XYZ coiloverlar arasında en yumuşak olanlardan arkadaşlar :) Başka coilover kullandınız mı ?
ben gc8 imde 2 senedir kullanıyorum inanılmaz memnunum fren sistemide alıcam inşallah
benim çoğu arkadaşım kullanıyor bir kişiden sert memnun değilim fln duymadım
tavsiye ederim
Bende ilk gelen seri megan lar var onlardaki işlevsellk ve performans güzelki daha sora gelen xyzler dahada iyi etrafimda en az 20 kişide memnundur xyzden.yumusaklk sertlik skalasi cok dusuk demiş ama en yumusaktayken gyt rahat şehir için kullanimda.sertte ise sert yani ne beklenebilirki :)
xyz ye karşi genel bi negatiflik var nedense.
extra araç olarak izzetin ve egemenin eski typerlarinda vardi konfor fln cok iyiydi.ek kasadada kullandk oda ayni şekilde.
Kararsiz kaldim :) fn2de nasil olur acaba
cadde kullanımı derken, şehir içinde a noktasından b noktasına gitmekten bahsetmiyorum. XYZnin yay sertliği fazla, amortisör stroğu kısa dolayısıyla yol bozukluklarına karşı toleransı çok çok düşük, sekme diye bişey yok ama ben sayısız kere 4 teker zıpladım xyz ile.
Ayrıca KW V2 nin bile sertlik yumuşaklığa ayarına nasıl tepki verdiğini gördükten sonra XYZnin skalası küçük geldi açıkcası.
Pist kullanımında teoride güzel olması gerekiyor hiç tecrübe edemedim ama caddede 1 sene kullandım.
kendim nissan s13te street xyz abimin s14a da da street xyz kullanıyoruz. en yumuşak coiloverlardan biri. coilover ın en büyük olayı bence ayar. s13te ben o kadar çok uğraştım ki ayar için tahmin bile edemezsiniz. şu anda muazzam diyebilirim. hem rahatsız etmiyor hem muazzam yol tutuş var. yayların ne kadar sıkıldığı ve otomobilin ne oranda düşürüldüğü çok önemli. her düşüklük için farklı yay ayarı yapmak gerek. ilk başlarda yüksekti aracım ama çokta sertti. onca ayardan sonra şu anda hem baya inik hem ilk halinden kat ve kat yumuşak. mesela s14a da o kadar çok uğraşmadık gayet sert. ztn sert olsunda istedik. o bile gayet iyi düzgün şekilde ayarlandığı için. kısacası xyz fiat geri dönüş olarak muazzam bence. takan ustaya büyük iş kalıyor. bide takıp 1 gün ayar yapsanızda o güne bağlı kalmayın çok kastırmayın kendinizi daha rahat bi zaman daha ince ayar yaparsınız. rotçunuzada çok iş düşüyor onuda söylim :) bu söylediğim ayar muhabbeti sadece xyz içinde değil hangisini alırsanız alın. ne kadar iyi işçilik o kadar coiloverin yüzde 100 performansı gibi düşünün. uzun süredirde caddede kullanıyorum inanılmaz rahat, kasılmıyorum, ilk başlarda duyduğum dan dun seslerini duymuyorum.
Aldiktan sonra takilcak ayar yapcak adam gibi birisini bulcaz artik fiyat olarak en makul olan xyz.
H&R sertlik yumusaklik ayari olmayan coiller 3.000 liralarda geziyo
A dan b ye gitmek degil driftde degil sadece genelde tek arabaya sahibiz pazara don almaya giderkende annemle migrosa giderkende kullaniyorm driftede.bnm icinyeterli demek senin icin degilmis :) konfor unsurlari degisken renkler ve zevkler gibi :)
Kafasinda soru isareti olupta alma niyeti olam varsa birine rica eder sert yumusak biner gorur kafasina yatarsa alir yok beyenmedimi parasida varsa farkli markalrda tabiki terch edileblr sonucta piyasada tek marka coil yok.:)