Arkadaşlar Leon 1.4 TSI 125 HP lik versiyonu için turbo büyütme işlemi yapmak istesek en verimli olacak turbo hangi olur acaba? Bilenlerden yardım bekliyorum :)
Printable View
Arkadaşlar Leon 1.4 TSI 125 HP lik versiyonu için turbo büyütme işlemi yapmak istesek en verimli olacak turbo hangi olur acaba? Bilenlerden yardım bekliyorum :)
elimde iyi durumda k03 var bilgin olsun :D
Nasil bir sey istedigine bagli aslinda ben kendi turbomu hybrid yaptim 1 seneden fazladir kullaniyorum gayette memnunum 1 bar civarinda dolasacaksak bence kendi turbonu comp tarafini buyutmen isini gorebilir.
Amac hardcore bir seyse o zaman direk td04 gayet makul bir secim olarak gozukuyor :)
Specifications | Mitsubishi Heavy Industries, Ltd.
Aracin orijinalinde td025 var ona gore dusunebilirsin.
125 lik 1.4 tsi lerin aslinda pekte zormanmamasinda fayda var. eger illaki istiyorsaniz motor icine girseniz iyi olur en azindan kollar ve kol saplamalarini deyistirmelisiniz.
yoksa bu sekilde bi durum olabilir, kol yerinden cikip , katalisatöre saplanmis ( 125 lik tsi )
http://florian-dieckmann.com/auto/TSI-Power.jpg
Yani resim icin tesekkurler ama gercekten biraz abestle istigal olmus .Bu yukaridaki resimdeki aracin specleri nelerdir hangi kosullarda kullanilmis vs vs.
Bu motorla ilgili 4 senedir sayisiz test ettim log aldim yazilim denedim hardware denedim hicde oyle kirilgan bir motor degil dogru is yaparsaniz kirma ihtimaliniz stock bir motordan fazla degildir.
Onur niyeti bozmus anlasilan :D
Kolmu cikar pistonmu kirar allah korusun :)
ankarada umıt dogan turbo buyutme ısını yapıyor onu dusunebılırsın.onun dısında kendı orjınal turbosunu hybrıd yapabılırsın.orjınal turbo ıle 0,9 bar basıyor zaten.turbo bıraz daha gelıstırılıp 1,3 flan basılsa daha tatlı olur.yalnız leon 1.4 t lerın sansıman oranları bayagı bır uzun oldugu beklenen sekılde sonuc alamıcaksınız.156bg dynolu leon 160 lık dsg7 golf 6 ya 4-5 boy gecılıyordu.ayrıca debrıyaj konusu da sıkıntı olacak muhtemel caktırmak zorunda kalıcaksın.
http://www.remapstr.com/dunyada-ilk-...e-3-kit-210hp/ burada 1.4 t ıcın buyuk turbodan bahsedıyor
1.4 tsi, lara farklı upgradeler yapılabiliyor turbolara sadece istenen gücü belirtmen yeterli
resimdeki araci yabanci forumda gördüm. nasil yapilmis, hangi turboyla kac bar basilmis bilmiyorum. turbo büyütüldüyü icin, kolun kendisi deyil ama saplamalarin sorun cikardigini ve bu sekilde sonuclandigini yaziyordu.
Link verseniz cok sevinirim cidden merak ettim bu araci :)
K03 kullanırsanız daha az uğraşırsınız. Twincharger alırsanız daha da az uğraşırsınız =)
Konuyu açmışım unutmuşum :D
Bize 200hp yeterli gelecektir fazlasıyla
Intercooler, büyük turbo ve bunlarla birlikte iyi bir yazılım tatmin edecektir..
O motordan 200hp??
Cok buyuk calisma gerek...
td025 yerine k03 uygulama onur bi anlatırmısın?
Şöyle bir çalışma var ama hybrit turbo ile ..
etuners : Tuning
gayet bence kolaylıkla alınabilir neden alınmasınki eğer hacim düşük diye düşünüyor olabilirmisiniz ?
Motorun ıc yapısı 200HP ıcın uygun degıl,mutlaka guclendırılmesı gerek.
Ayrıca Sogutma sıstemı elden gecmelı.
160 lık ıle farklı parclar var motor ıcınde.
iç yapı 160 la aynı diye biliyorum ben sıkıstırma oranı vs. aynı ,cooler+k03 le ust devirlerle aynı performans yakalanmazmı?altları birz bos olsada
neye göre uygun değil? herhangi bir tecrubeniz oldumu bu konuda? çok büyük çalışmadan kastınız water cooling i değiştirmek değildir heralde.. 200 hp olarak sıkıntısızca kullanılan araclar yaptık.. sıkıstırma oranları da aynı.. bi 160 lık değil evet ama sıkıntısızca 200 hp ye kadar guc alınabilir..
Sıkıntısız 200 hp iyiymiş :)
Kac liraya patlar 200 hp erh bey neler degistirmemiz gerek ?Ornek araciniz varsa loglarini yayinlayabilirmisiniz?
Çok iddaalı olmuş sanki 200hp o motorun bu derece bir yüklemeye karşı alt yapısının olduğunu düşünmüyorum. Yapılsada ki superchargedsız hali ile sağlam turbo lag yiyip remapli 1.4 160lıklar kadar pürüzsüz gidemez yapılan masraflada cupra veya 1.8 tfsi ile takasa gidilir:)
ah ah onur dahaa bişe yapamadı :D
büyütücen tsi pervanesini yazılımıda açıcan binicen :D
Kısmi olarak doğru. Fakat 1.4 tsi leon a remap yapıp filtre ve egsoz ile destekleyince 1000 liraları geçmiyor. Alınan beygirde 155 160hp. 1000 tl farkla ne cupra alınır ne fr ne de satımı durmuş 1.8 tsi:)
200hpleri bulmak az biraz astarını geçeceğinden öyle söyledim. Ama insan zevk için yapar projesi olur kafaya koyar hobisi olur vs. birşey diyemem:)
takılan k03 zaten tsi k03 ü.. yaglama ve su hatlarının değişiminde özel bi uygulama yaptıklarını sanmıyorum. biz yazılımını yaptık sadece. mekanik butun işlem yunanistanda yapıldı...
Bu kadar motorla oynayıp sakat şekilde 200hp+lag almak yerine twincharger (varmı bilmiyorum ama golflerde var) almak daha mantıklı geliyor en kötü yazılımla rahat 200+ değer alırsınız lag filanda olmaz ;)
Keyif ve zevk meselesi arkadaşlar sanki atla deve istiyoruz. 500hp dedik sanki de herkes sat 1.8t al 2.0tfsi al diyor. Bu mantıkla yaklaşmasak konuya iyi olur