Merhaba arkadaşlar yeni bir araç alıyorum kısmetse yarın opel corsa 1. dti aklımda kalan tek bişey var aracın ruhsatında 1.7 D yazıyor DTi yazmıyor DTi modellerinden farklı bi model olabilir mi ? yoksa yazım yanlışımı teşekkürler :)
Printable View
Merhaba arkadaşlar yeni bir araç alıyorum kısmetse yarın opel corsa 1. dti aklımda kalan tek bişey var aracın ruhsatında 1.7 D yazıyor DTi yazmıyor DTi modellerinden farklı bi model olabilir mi ? yoksa yazım yanlışımı teşekkürler :)
ikiside aynı şey bi sorun olmaz yani
anladım sıkıntı yok o zaman :) aracı alma sebebim biraz doldurmak turbo pervanesi büyütme yazılım gibi uğraşıcam 1.7 D yazınca bide turbosuz model felan cıkıyomuş isyan ederim :D
hee o açıdan diyosan tabi ona iyi bak ben ruhsatta sorun çıkma açısından yazdım. tabi turbolu olsun mutlaka ama görmedim hiç opelin 1,7 dizel turbosuzunu
Ruhsata bakmayın kaputun altında yazar.. 1.7 dti ve 1.7 di diye iki ayrı model vardır aman dikkat.. 1.7 chip vs. yaptırsanız buluşabiliriz :) bende birşeyler yapmaya çalışıyorum.. Yaşımızda yakın :)
Tekrardan belirtiyim ruhsatta genellikle yanlış yazıyor bizim 1.7 tdi yazıyor en iyisi kaputun sol tarafına bakmak. Birde comfort ise koltuklu camlı hususi gibi ibareler değilde h.oto veya direk otomobil olarak yazar ruhsatta..
anladım Dİ olunca ne oluyor ?
Corsa C nin turbosuz dizeli yok ruhsata yanlış yazmışlardır.
Benim bildiğim var abi ya :( bir zamanlarda koltuklusu yok diyorlardı 4 kapılısı bile var :D
Atmosferik dizel oluyor galiba..Link varmı aracın ?
Alıntı:
1.7 DI 2000–2003
I4 1686 cc 65 PS (48 kW; 64 hp) @4400 rpm 130 N·m (96 lb·ft) @2000-3000 rpm No intercooler
1.7 DTI 2000–2003
I4 1686 cc 75 PS (55 kW; 74 hp) @4400 rpm 165 N·m (122 lb·ft) @1800-3000 rpm
bende 1 hafta önce aldım 1.7dtı gayet güzel şimdilik iyi anlaşıyoruz çok duman atmasının dışında. :D
kaputu aç bak önde gözüküyor zaten turbo varsa karşına çıkar :)
aracın arkasında 1.7 DTi yazıyo kaputu açtık orda 1.7 dti yazmıyor ama turbo hortumları var ve turbo aşagıda gaz verdigmizde hortum şişiyo turbo basıyo yani :) Araç DTi ruhsata yanlış yazılmış :)
tabiki buluşuruz :) araca gidip baktım zaten kaput altında yazmıyor ama turbo var ruhsatta otomobil yazıyor 64 hp olanda turbo yok sanırım Di da ruhsatta 1.7 D yazıyor oda yanlış yazılmış belliki cünkü aracın arkasında 1.7 DTi yazıyor :)
benim aklımdaki proje çok büyük değil Hks blow off - turbo timer - 4mm turbo pervanelerini genişletip EGR iptali yapmak ve 60 mm düz boru çekmek + olmassa olmazlardan mehmet gazihanın yolunu tutmak :D bunların bana getirisi tahmini 120 hp - 250 torkgibi bişey olur buda bana yeter :)
DTI ve DI diye 2 model var 1.7 lerde, DI larda intercooler yok sadece tek farkı o DTI'dan. İkisi de turbo
65 HP 130 NM 1.7 DI
75HP 165NM 1.7 DTI
Opel Corsa 1.7 DTI Comfort 2003 Model 12.250 TL Sahibinden satılık ikinci el Beyaz renk - 66125987
bnm alacagım aracın linki bu arkada DTi yazıyor sonradan yapıştırma olamaz değil mi ? :mad:
kaputun altı dediğim sürücüye göre sağ tarfta ön amortisörün üstü ( anlatamadım ama :( ) plaka gibi birşeyin üzerinde yazıyor.. Eğer intercooler yoksa dti intercooler'ı ucuz, takılır veya daha iyi bir cooler takılır.. Turbo çok belli olmuyor zaten çok küçük :D ..
Van dan hususiye çevirmiş, dti yazısı orjinal gibi görünüyor..
servise gösterdim ben aracı dün sorun yok herşey gayetiyi durumda ama bu Di DTi olayı kafamı fena bozdu ben tek tip 1.7 DTi 75 hp biliyordum hepsini şimdi amacımda arabayı doldurup biraz gazlamaktı bide intercoolersız 64 hp modelini almak istemem yani :( zaten sabah 9 da buluşucaz şimdi hiç uyuyamam ben :D
intercooler fiyatı 200 lira, birde yazılım farkı vardır zaten yazılım yaptıracaksınız.. Eğer öyleyse daha iyi bir cooler'ı öne alırsınız görsel olarak benim kafamda var hala cooler'ı ızgaranın içine almak.. Yinede bakarsınız sol tarfta detaylı yazar :) Eminim araç dti, ruhsatta çok fazla yanlış bilgi oluyor..
verdiginiz bilgilere çok teşekkür ederim araç DTi :) şimdi sizlere birkaç sorum olucak araç bekledigimden vasat çıktı çekişi ama yakıt süper 40 liraya 150 km yaptım ve halen bitmedi bi 40 daha yapar süper yakıtı var ben buna sadece chiptuning yapsam ne kadar bir güç elde ederim ve normal kullanımda yakıtım artar mı ? teşekkürler :)
Çekişte sorun varsa detaylı kurum temizleme ile kendine gelir :) chip ile tahmini 90-95 olur yazılıma göre... Hayatı değişiyor arabanın :) Bu işlemlerden sonra kesin daha az yakar normal kullaımda.. Birde gördünüz mü bilmiyorum ama yakıt ışığı biraz erken yanıyor, tam bitmeye yakın yanıp sönüyor...
emme manifoldunu temizlet + egr iptali yaptır ondan sonra yazılım
: ) aracın çekişi kötüdeğil bana yetmedi sadece (: mehmet gazihan yazılım ve wasgate iptali ile 105 hpye 200 ün üstünde tork alıyo Ve egr tam olarak nedir nasıl iptal edilir yazılım yaparken ücrete dahil wasgate ve egr ipali yapıyomu :) Teşekkür ettim herkese :) bu arada evet farkettim ışık yanıyor ama bitmeye yakın yanıp sönüyor gayet güzel olmuş bu sevdim :)
sen 40 liraya iyi gidiyormuşsun bende 16 jant var onun farkını yaşıyorum galiba bide jantları 14 e çevirip öyle binicem arabamın zevkini yaşayamıyorum :) araban hayırlı olsun kardeşim yapacakların için acele etme yavaş yap sağlam olsun
Yarın dyno'ya giriyorum Allah izin verirse.. wasgate iptali nasıl onu bilmiyorum :soru: Bende'de yazılım var ama kafadan 105 demek mantıksız şu an tahmini 85 hissediyorum.. Yarınki işlemlerden sonra inşallah 105+ olur :D Egr iptali basit aslında contaya bakar birde yazılımdan değerler kaldırılıyor galiba... Eğer güzel bir değer çıkarsa paylaşırım yoksa paylaşmam :D
egr egzos manifoldundaki gazın bir kısmını araba ısınana kadar emme manifolduna yollayan bir sistem. Araba çabuk ısınsın ve bir kaç tane daha yararlı şey için. Ama Türkiyedeki mazot kalitesi çok kötü. Arabalar ilk piyasaya çıktığında eurodizel olmadığından egr den gelen ezgos gazı zamanla emem manifoldunun içinin kurum bağlamasına neden oluyor. bu nedenle EGR iptali yaparken emme manifoldunuzuda temizlemeniz yararınıza olur.
egr işaretli yere
http://img262.imageshack.us/img262/4517/egr1el3.jpg
soldaki conta yerine sağdaki contadan takıyosun egr iptal oluyor.
http://img503.imageshack.us/img503/1...8mediumox6.jpg
wastegate iptali yaptırmak iyi birşey değil bence.
ne turbo kullandınız?
evet BErkay sonucu bende bekliyorum :) wasgate neden iyi değil iptal etmek ne gibi sorunlarla karşılaşabiliriz :)
wastegate turbonun bastığı basıncın belli bir seveiyenin üstüne gelmesini engelleyen bir parça.
eğer onu iptal edersen turbo allah ne verdiyse basıcak. belki 1-2-3 kere yapsan sorun çıkmayabilir ama büyük bir risk alıosn motorun ve turbon zarar görebilir. araban azcık daha gitsin diye değicek bir uygulamamı ona kendin karar ver
hmm anladım bnm ark var turbo pervanelerini büyüttü wasgate egr iptal etti emme manifoldlarını genişlettii mehmet gazihan yaptı bu işlemleri 15.000 km oldu hiçbisorun cıkmamıstı sonra sattık aracı zaten ama araba deli yürüyodu:D
yazılım yaptıracaklar bana ulaşabilir .. bende bugün yaptırırım belki :) 1.7 dti ...
yazılımı nerde yaptırıcaksınız
1.7 ye ne turbo takarsan tak oem intercooler ı işinizi görecektir
büyük intercooler olayı 1.7 de bi etki tepki yapmaz
anil sorması ayıp ama bende araçla ilgileniyodum kaça aldın aracı
Ben aracımı alalı 1 seneden fazla oldu. aldığım zaman manifold sökülerek temizlendi egr iptal edildi. Westgate iptal ettim 20.000 km kullandım, daha sonra turbo perv. büyüdü ve yaklaşık 12k kkm dir kullanıyorum bi sıkıntı yok.
birşey soracagım egr ve westgate iptalinden sonra yakıt şehir içi normal kullanımda nasıl ? ve pervaneler büyüdükten sonra şehir içi nasıl ben şuan orjınal olarak 225 kurus felan yakıyorum en fazla 25 kurus
Aracı 11500 TLye aldım araçta boya var içi tertemiz 133.000 kmde hiçbir sorunu yok baskı balatası yeni değişmiş fren balataları yeni değişmiş aracın ön kaputta ezik var birde tamponları siyah tamponları boyatıcam ön kaputtaki ezigi yaptırıcm birde sol farı kirli yeni far aldım onu takıcam şükür iyi bir araç aldım temiz bi corsa 12 den aşağı değil Bursa nilüferde 13 bine var bi corsa sahibindende ilanı var 13500 beyaz ona bakabilirsiniz çok iyi bir araç
Malesef dyno yapamadık, Carbon clean yapıldı egr'yi iptal ettik kurum seviyesi çok az olduğundan emme'yi sökmedik.. 500 km kadar kullandıktan sonra yazılımı değiştirip tekrar dyno yapmayı düşünüyoruz.. Şu haliyle bana yetiyor özellikle bugünkü işlemlerden sonra gerçekten fark oldu.. Dynoya çıktıktan sonra konu açmayı düşünüyorum :)
Yakıt olarak sürekli basarak gittiğimde 30krş'u gördüm ekonomik kullanımda 17-18 krş'a kadar iniyor (Şehirdışı) :)