slm arkadaşlar! bitene ailemiz için 0 KM kia sportage düşünüyoruz eksi ve artılarını bilen arkadaşlar yazarsa şimdiden teşekkürler..
Printable View
slm arkadaşlar! bitene ailemiz için 0 KM kia sportage düşünüyoruz eksi ve artılarını bilen arkadaşlar yazarsa şimdiden teşekkürler..
aynı sınıfta hatta aynı araç diyebiliceğimiz ix35 i daha çok beğeniyorum aslında ama tasarımı çok ilgi çekici ve farklı duruyo
- olarak herhangi bir yorum dezavantaj vs duymadım bu iki araç hakkında
bence sınıfında kaliteli şehir içine uygun araçlar
Eğer motor ve şanzımanda bir değişiklik yoksa eski modelleri ile arasında 4 vites olduğu için çok fazla yakıyor..
Cidden bende merak ediyorum? 1.6 benzinlisi 60 bin liraydı gayet iyi fiyat bence.
Kullanan test eden varmıdır? Detaylı bilgiye sahip olan?
KIA - Sportage
Sitesinden az çok bilgi sahibi olabilirsin ;)
Eksi yönleri kişiden kişiye değişir,benim beğendiklerimi sen beğenmeyebilirsin.
Şekerpınar'daki Kia'da çalışıyorum.Yolunuz düşerse ve araç olur ise ufak bir test sürüşü ayarlayabilirim ;) Benim gözümde hoş bir araç,beklentilerinizi karşılar,eski modeline göre bayağı bir önde.İşçilik kalitesi bir Alman arabası kadar değil,ancak kötü demekte haksızlık olur.
1.6 Litresinde 6 ileri düz;2.0 dizel motorlusunda ise 6 ileri triptronik vites var.
Ofisten arkadasimin hanimi kiada satis mudur yardimcisi arkadasin yorumu 1.6 184hp lik modeli gelmis daha yeni ondan almayi dusunuyorum asiri keyifli bir arac.diyor geneli olarakta musterilerin %95 i memnun sorunsal gelen olmamis diyor (benim sahsen hicbir bilgim yok arac hakkinda)
araç dizayn olarak gerçekten çok güzel, cezbedici fakat 2.eli değer kaybetmeye yatkın gibi düşünüyorum...
baktım ama yoktu o yüzden sordum aslında :D
hatta uluslarası sitede
2.0 dizel ile 2.0ve 2.4 benzinli modeller var
almanyadakilerde sadece 1.6 135hp falan :D haliyle her ülke sitesine bakmadım :D
eğer oyle bi seçenek varsa 1.6 benzinli turbo vs vergi avantajıyla çok başarılı olur
Toyotaclubtr den bir arkadaş detaylı bir şekilde incelemesini yapmıştı Sportage' nin linkten detaylara bakabilirsiniz.
KIA SPORTAGE 1,6 M/T
Aracı alalı çok kısa bir süre oldu ama genel olarak artıların fazla olduğu bir araç motor turbo olsa sonderece iyi olurmuş, tek eleştiri buradan yapabilirim diye düşünüyorum.
700 km oldu daha şu anda yakıt tüketimi 7.6 lt düştü 7.3 lt düşeceğini servistekiler söylüyor aracı kulanmak çok keyifli alacak arkadaşların ne alırlarsa alsınlar test sürüşüne katılmalarını öneririm .....tavsiye edermiyim kesinlikle ........
Bizim komşumuz yeni aldı içi dışı eskisine göre güzel duruyor kaça aldın diye sorduğumda 104 bin TL diyince birden araçtan aşşağıya atlamak zorunda kaldım :)
benzinlisini test etmiştim gidişi fena değil çok hantal kalmıyor o cüsseye göre. Aksesuar bakımından çok dolu bir araç arka koltuk ısıtma direksiyon ısıtmasına kadar full. sadece elektrikli koltuk yok araçta. tipide çok güzel bence alınası bir araç.
kesinlikle 1,6 benzınlı alma çok yakıyor kullananlar söyluyor devamlı.
ben de baktım ben de göremedim:D
amerika pazarında 2.4 174 hp, 2.0T 260 hp GDI motor var
ingiliz pazarında 1.6 GDI 133hp, 1.7 CRDİ 117 hp, 2.0 161 hp, 2.0 CRDİ 134hp, 2.0 CRdi 181 hp motor var
almanya da ise 1.6 GDI 135 hp, 2.0 163 hp motor var.
Tüm dünyaya farklı farklı satıyorlar herhalde :D
:) 50 bin tl paranız olsa 1.4 TSİ 160 scirocco öu alırsınız yoksa kia sportage mı :) çok ayrı arabalar da ne bileyim :) dizlerinde yorumunu almak isteeim
sen kullanacaksan scirocco elbette. onceki arabam sciroccoydu, kız arkadasimin su an kullandigi arabada sportage.. gitmiyor 11lt/100kmden asagi dusuremedim ben sportagei ne yaptiysam.
sportage keyless go, koltuk isitma, cam tavan, gayet dolu bir arac ama dedigim gibi evli - cocuklu aileler icin ideal...
50.000e boş ve pert scirocco alacağına Sportage al devam et.
öküz gibi yakar , içi dar ve ferah değil ve hantal bir araba. ayrıca da lpg'ye uyumlu değil.
öküz gibi yakmıyor, yakması gerektiği kadar yakan bir aile aracı (8-10 kullanıma bağlı manuel) o büyüklükte donanımıda agırlasıp katlandıkca araca göre gayet normal kalıyor 1.6 atmosferik motoru düsününce
ap ayrı segmentler ap ayrı tarzlar ap ayrı araçlar.. kıyaslama olması mümkün değil sportage tabiki yüksek konforlu donanımlı kronik bir arızası olmayan rahat bir araç benim önceliğim o olurdu..
Arada kalınacaksa tiguan ile sportage arasında kalınır da scirocco ile sportage arasında nasıl kalındı merak ettim :)
Sportage yerine de ben olsam tiguan alırdım..
Şirket aracı olarak kullanıyordum önceki işimde. Benzinli düz vitesti.
Beğenmediğim yanları;
Yakıtı çok fazla, uzun yolda 90la insan üstü sabır göstererek gidersen 6 litrelere düşüyor ortalama.
6 ileri vites ama 6. vitesin bir anlamı yok. 130 bg diyorlardı yanış hatırlamıyorsam ama gidişiyle alakası yok.
tavan çok alçak, ön cam dar diyemi neden bilmiyorum sanruf olmasına rağmen ferahlık iyi değil içinde.
Kendi park etme özelliği vardı, park yerini tanıma konusunda sıkıntısı vardı.
Bunların dışında iç mekan kalitesi beklenilenden çok çok ötede. Şehir içi kullanımı rahat. Lüks araç izlenimini veriyor fazlasıyla. Aile aracı olarak o paralara alınabilecek en iyi araçlardan biri.
zaten aracın üretişil amacıda biraz o benzinlisinde.. şehir içi yakışıklı duran olduğu değerden daha lüks pahalı izlenimi veren asfalt suvu.. yakıta gelince o sınıfdaki 1.6-2.0 benzinlilerin alayının yakışı aynı aralıklarda.. tiguan denmiş tiguan beğeniyorum derli toplu bir araç ama öyle suvum tırak bir araç alıcaksamda biraz havalı dursun şekli olsun isterim.. sportage da o olay ön planda zaten..
Merhabalar şuanki aracım kia sportage ve bir kullanıcı olarak söyleyebilirimki satış rakamına göre fazlasıyla donanımlı bir araç bendeki modeli consept plus 1.6 135 bg benzinli manuel lasman rengi olan metalik turuncu aracın özellikleri ise en full modeli olduğu için..
4 koltuk ısıtma,cruse control,bluetooth,start stop,otomatik park kontrol,geri görüş,tam cam tavan,iklim klima,gündüz ledleri,anahtarsız çalıştırma,vs vs cok güzel ve kullanışlı bir suv vergisi yakıtı bence bir suv için ideal yakıt durumu ise evet zorlarsan yakar ama 11 lt leri zor görür ve sakin kullanımda 9 lt lerde dolaşırsın sehir içi bence bu fiyata mükemmel bir seçenek olur ayrıca aracım satılıkta düşünen olursa yardımcı olurum;D
http://www.sahibinden.com/ilan/vasit...92872051/detay
Donanim olarak doludur. Ama kore ve japon klasigi en gicik ozelligi 4 cami tek dokunusla kapatamiyorsun. En azından 2012de oyle. Yakiti soylendigi gibi sehir ici 10 lt. Uzun yolda kendinizi kasarsaniz 6 ltye duser. Dik bi rampada 90la girerseniz 6 ile, 60a kadar dusersiniz. Ama 110 la girerseniz yerinden kimildamaz. Ust devirleri gorurseniz gidisi tatminkardir. Panoromik sunroof ve 4 koltuk isitmasi bile ayri bi güzellik. Benzine param cok olsa kesinlikle kia sportage alirdim. Ama 1 ayda 3000 km yol yapiyorum asagi yukari o yuzden dusunmedim. 1.4 dizel corolla kullaniyorum bu arada. Hayirlisi olsun
Donanım, kalite, tasarım olarak fiyatının fazlasını sunan bir araç. Performans beklemek yanlış olur, cok degil birkaç sene öncesinin c segmenti atmosferik araçlari gibi bir performansi ve yakit tuketimi var.
Bence en buyuk dezavantaji gdi motor olmasi ve bu sebeble lpg sisteminin yuksek maliyetle takilmasi, mpi motor olsaydı. Her yer lpg li ekonomik spo dolardi:)
eski ix35 ve sportage lerı severdım taaki binene kadar. tiguan la alakası yok ıkısınınde klasık uzakdogu aracı.
7500-8000 km sabredebildim 0 aldıktan sonra. Her yerinden trim sesi geliyor. Torksuzluktan ölmek üzere. Hakettiğinden fazlasını yakıyor. Tiguanın yanında esamesi bile okunmaz.
kore grubunda her şey söylenebilirde eskilerinde bile trim sesi minumumda kabul edilebilir seviyelerde.. o konuda iyiler..
sonata var ve eski iki tanede sorentomuz olmuşdu trim sesi minumum seviyelerde eski vectra,passat,volvomdan fazla değil.