Önceki sayfadaki mesajımda twinport'un resmini verdim zaten;
http://img146.imageshack.us/img146/5590/headnp3.png
Senin verdiğin resimde de görüldüğü gibi benzin enjektörü her iki porta da klape açık da olsa, kapalı da olsa eşit yakıt püskürtebiliyor. Ama benim bahsettiğim "pipo" yöntemi haricindeki diğer LPG montajlarında gaz nipeli tek porta monte ediliyor. Yani her bir silindir için tek nipel takılıyor. Yani tek porttan besleniyor. Bu gibi bölünmüş flowlu manifoldlarda manifoldun o silindire giden kolunu hangi taraftan delerseniz sadece o tarafı besleyebilirsiniz. Bu durumda her iki porta da eşit yakıt diye birşey sözkonusu olamıyor. Hele bir de gaz nipeli klapeli tarafa monte edilmişse orada flow olmadığı için besleme tamamen zayıflıyor. Klapesiz tarafta olsa bile gaz düzgün bir flow izleyemiyor. Yanma odasına gireceği kapı, yani valf teke düşüyor. Bu da fakire düşmesine sebep oluyor.
Landirenzo montajları yapılıyordu zamanında opel servislerinde. Onlarda Y fitting, yani map Y'si ile ile çift nipelden LPG veriliyordu. Ama akışkanlar mekaniği temel prensipleri gereğince LPG en yakın yolu izliyor ve yine en yakın olan porttan akış sağlıyordu. Diğer taraf yine zayıf besleniyordu.
Benzin enjektörünün konumuyla eşdeğer bir konumdan veya doğrudan benzin enjektörünün konumundan pipo aparatıyla yapılan montajlarda ise her iki port da eşit oranda yakıtla beslenir ve yakıtla beslenen hava iki valften de birlikte yanma odasına girme imkanı bulur. Bu yüzden fakir karışım sonucu oluşan yüksek EGT sorunu da bu şekilde çözülmüş olur.