arkadaşlar
106 gti a elektrikli sunroof yaptırmak sorun yaratırmı daha önce 106 ya yada farklı bir araca sunroof yaptıran oldumu sıkıntılarını paylaşırsa sevinirim maslakta bir yer 1000-1500 arası fiyat veriyor
teşekkürler
Printable View
arkadaşlar
106 gti a elektrikli sunroof yaptırmak sorun yaratırmı daha önce 106 ya yada farklı bir araca sunroof yaptıran oldumu sıkıntılarını paylaşırsa sevinirim maslakta bir yer 1000-1500 arası fiyat veriyor
teşekkürler
Yaptirdiktan sonra tavanini guclendiriceksen sorun cikarmaz ama guclendirmessen allah korusun ilk taklada perde gibi yirtilir.
Kışın arabanın içinde şemsiye açmada sonra :)
bence bu projeyi rafa kaldırın.
kaza anlarında tehlikeli olabilir
sunrooflu olanlar sunroofu kapatıyor . Fitili eskir su girer sağı solu çürür su girer su kanalı tıkanır su girer. ölme eşşeğim ölme
sonradan sunroof yapanların çoğu memnun değil kalan kısımda aşırı memnun ortasını hiç görmedim ama benim tercihim sonradan sunroof güvenlik ve kullanım açısından problem 206 da sunroof um vardı nalet ettim yani en son telefon kablosuyla bağlayıp geziyordum
benm bı yakınımda wardı bundan 4-5sene once ki , o zamnlar belkı suankı gıbı profesyonel degıldıler yapan yerler, kac yıl kullandı tık demedi.memnundu.
bende 94 Sİ wardı orj.sunrooflu ne takılma ne su alma ne bsey tıkır tıkırdı herseyı.
bana göre tek eksisi aracı satarken belkı problem olabılır.
çok pişman olabilirsiniz aracınızın dengesi bozulacaktır...usta ne kadar iyi olursa olsun ne kadar destek yaparsa yapsın sonradan yapılan sanrufta elbet skıntı çkıyor.Allah göstermesin takla atarsanız o tavan vites kutusuna yapışır :/
çoğunluk yaptırma yönünde:beuj::beuj::beuj:
yaptır gitsin aracından zevk almaya bak sunrof istiyorsan tak takla herzaman atarsın nezman ne olacagı belli olmaz sonucta araba senin zevkine hitap ediyor su alırsa canın istemesse kapat geç en kötü arabayı sat gitsin
ya arkadas tavanın ortasının kesilmesi ne gibi bir ciddi bozulma yaratıyor anlayamadım ben. Kuşaklar sağlam kaldıktan sonra ortasındaki sacın bir bölümünü kesince tavana nasıl bir güçlendirme yapmak gerekiyor? Kolonmu yapıcaz tabandan? Rollcagemi taksın?
Mesela soyle diyim. Bir aracin tavan olarak iki opsiyonu var diyelim sunrooflu ..suz. Sunrooflu olanlar digerine gore daha guclu tavana ve patlamayan cama sahiptir ben servisten oyle duymustum onlarin yalancisiyim. Sonradan yapilanda da patlamayan cam arti tavan guclendirilmesi yapilmasi lazimdir internette birazcik arastirirsan nasil guclendirilecegini anlarsin. Bu isi zevkiniz icin yapicaksaniz, sagliginizida dusunmeniz lazim sagdan90-120 giderken arka tamponunuza birisi dokunur vurursun bir yere verirsin taklayi . Kime ne nasil olcagi belli olmaz ,tedbiri elden birakmamak lazim.
sunrooflu araçla sunroofsuz araç arasındaki opsiyon farkı 1-1500 arası bu fiyatlandırmada tavanın değişik olduğunu sanmıyorum
bence aracın orjinaline sadık kalmak en iyisi..sunroof varsa vardır..yoksada sonradan açtırmak mantıklı değil..bikere orjinal olmadığı her halinden belli olcak..yarın birgün aracı satarken bile sonradan açma sunroofu 10 kişiden en az 3 kişi istemez..
siz daha araç almadınız diye biliyorum ben..sunrooflu tercih etmeye çalışın..bulamıyosanız ve araç gerçekten temizse sunroofsuz alın ama o tavanı bozmayın..106 gti için genel düşüncem , temiz olsun sunroofsuz olsun..
tamamen tercih meselesidir :)
çürüme vs düzgün malzeme kullanılırsa olmaz
ama kaza anında yazılanlar doğru muhakkak bir problem çıkaracaktır
emniyet kemerini takmak kadar önemli değil ama 106 zaten çok sağlam bi araba değil binerken büyük risk zaten alıyosunuz
mühim olan sizin tercihiniz ve keyfiniz 1 sonraki düşünmüyosanız umursamazsınız yaptırırsınız :)
Sunroofsuz 106 ile de takla atsan sonuç yine aynı olacaktır bence.
Bulabilirseniz eğer sunrooflu ve kazalı 106'dan tavanını komple alıp kendi aracınıza takarsınız.
http://1.bp.blogspot.com/_5Pp9qVY5vH...vios+rev01.JPG
http://www.zerotohundred.com/newforu...d=200058&stc=1
izmirde bi ara siyah 106 vardı üstü komple cam varmı gören
ben dort ayri araca yaptirdim ankarada. hemen hemen her turlusunu yaptirdim. integraya manuel yaptirmisdim. 200sxe manuel sipidak dediklerinden taktirmisdim. civic'e elektrikli medium boy yaptirmisdim. en son gecen senede focusa tam otomatik guneslikli olan en buyuk boyunu yaptirmisdim. bugune kadar yaptirdiklarimda en ufak bir sorunum sikayetim arizam olmadi. ilk yaptirdigim arabayi hala gorurum uzerinden belki 8 yil hatta daha fazla gecmis bile olabilir hic bir sorun yoktu hala. sehir efsanelerine kulakdan dolma bilgilerle degil isinin ehli olan insanlarla muhattap olursaniz montaj asamasinda yillarca sorun yasamadan kullanirsiniz. hollandia webasto markasini kullandim hep. Ankarada olsaydin tanistirabilirdim senide. Montaj ciddi. anlamda kisa suruyor. en son tam otomatik olani focusa yaptirirken toplamda 3 saat kalmisdim sanayide.
Tavanın saç kısmı kesilir de, komple tavan değiştirilir mi yapmayın ya :D bu arada güvenlik açısından saç kısım kesilmekle kalmıyor camın içeri doğru giren kısmını düşünmek lazım.. Dışarı doğru açılan modeller daha mantıklı bence...
[QUOTE=gökberk;6043578]Sunroofsuz 106 ile de takla atsan sonuç yine aynı olacaktır bence.
Bulabilirseniz eğer sunrooflu ve kazalı 106'dan tavanını komple alıp kendi aracınıza takarsınız.
Haklisin 106 da pekte guvenlik acisindan bi degisen olucagini sanmiyorum.
yahu kaza anını düşünenlerin hiçbiri cabrio arabaları düşünmüyor sanırım. ki arkadaş yazmış zaten yavaş giden bir adamım falan diye. yapılmaması için bir mani göremiyorum ben. tavandan sökülen sac ile yerine takılan sunroof arasında kaç ton var ki o tavan eğilecek veya büzülecek. eğer sunroof takıldıktan sonra çöken bir tavan varsa lütfen foto falan bulup koyun da ben de şaşırayım en âlâsından.
al işte mgnpower yazmış tecrübelerini. bu işi gayet iyi yapanlar var demek ki.
cabrio arabaların a sütünu neredeyse tüm arabayı kaldıracak kadar güçlüdür, orijinalde sunroof olanların tavanı daha farklıdır evet..
sonradan açma olayını bilmemde sırf yok diye komple tavan eklenen çok e30 a denk geldim.
ayrıca o cabrio olayına gelirsek olaya netliği bu video koyar sanırım
https://www.youtube.com/watch?v=4wkj...layer_embedded
yok öyle demeyelim de olay budur.. benden daha iyi bilen abilerim de vardır tabi.. sunroof camları çok sağlamdır, hatta direğe sarılan vti ın sunroofu sağlamdı, bir çoğununki taklada kırılmaz çizilir..
http://desmond.imageshack.us/Himg519...pg&res=landing
SAHIBINDEN KAPORTA HASARLI VTİ - Türkiye'nin ilan sitesi sahibinden.com'da - Pasif İlan - 55657872
bunda da sunroof köşesine kadar metal parçalanmış ama sunroof kırılmamış mesela..
NOT: Cabrio için dediğim şey çok eski arabalar için geçerli değil yeni arabalar için geçerli... Zaten 2000'den önce olan modellerin bir çoğu sizi korumaz..
güçlendirme nedir abi hakikaten,tek parça komple sac sunroofun parçası kesilmese ne kdr artı saglar taklada dıreklerın mukavemetınde sorun olmadıgı surece kesip atılan sac parcası bsey degstrecegını sanmıyorum.
Emre abi eğer iyi bri firmaya maddiyattan kaçmadan yaptırırsan su alma çürüme gibi sorunlar olucağını sanmıyorum. kazada illaki etkisi olur ama Allah korusun tavanın etkilenebileceği bir kazada zaten sunroofun varlığı yada yokluğu farketmicektir
Ertan saygı çercevesinde cevap vericem sana. Kesilme sonrası aracın güvenilirliğinde sağlamlığında yada rijitliğinde senin hissedeceğin farklar oluşmaz. Sacın orta kısmı kesiliyor. Herhangi bir sütunu değil. Cabrio araçla kıyaslamak mantıklı değil komple tavanı kesip cabrio yapınca birşey olmaz demiyoruz sunroof takınca bunun güvenliği yada kasanın rijitliğini bozacak bunu sana hissetirecek bir durum oluşmaz hissedemezsin.
Tugral benim lafim sana degil bazilari cabrio arabanin guvensizliginden bahseden var.Ben en yakin cevremde olan bir olaydan bahsedeyim sana aile dostumuzda gaza gelip kestirmisti yaptigi kazada sunroof kafasina dusmusru ve tavani v seklinde iceri bukulmustu.Ben o yuzden sonradan takilan sunrooflara karsiyim ama zevk meselesi kimse kimseye karisamaz ve bu olay markadan markaya iscilikten iscilige degisir .( benim arabamdada sunroof var)