Cumartesi gecesi ARabalarımızı denedik Onur arkadaşımla Sağolsun ben onları kırmadım onları beni kırmadılar Drag ve Rolling yaptık.
Dragda 106 Tutunmak zorda elbetteki ama Aramızda uçurum bir fark olmadı. Drag videosunda ben 2. vitesi kaçırdım ve aşırı şekilde sarıyor arabam.
Rolling de ise Genelde kafa burun gidiyoruz hep. 106nın Şanzıman çok kısa olduğu için. 4. vites 170 gibi bitiyor. onun 4. vites bittiği yerde benim araba çıkmaya başlıyor.
Ben 5. vitese attığım zaman. O gelmeye başlıyor. Genel anlamda kafa burun gittik.
106 Specler : pt52 egzantrik diye biliyorum. Kısa var ama 13 59 vs nedir bilmiyorum hiç Chip felan varmı onuda bilmiyorum. Ama var sanırım. Egzosu orjinal arabanın
İes specler : http://www.techturkey.com/forum/otom...s-projesi.html
XENONlu olan 106.
Arkadaşca dostca Denedik Yorumlarda ona göre olursa sevinirim.
iki aracada maşallah, Allah kaza bela vermesin güzel olmuş.
05-09-2012, 14:47
Ertekin
MaşaAllah araçlara ama ies in spec lerini yazmayıp konusu var demek pek hoş değil bence.Şimdi onun konusunumu arayalım? yazmak çokmu zor? genede izlemesi keyifliydi ama içerden çekimler daha keyifli bence.
05-09-2012, 14:50
EmrahERKAN
Alıntı:
Ertekin Nickli Üyeden Alıntı
MaşaAllah araçlara ama ies in spec lerini yazmayıp konusu var demek pek hoş değil bence.Şimdi onun konusunumu arayalım? yazmak çokmu zor? genede izlemesi keyifliydi ama içerden çekimler daha keyifli bence.
Teşekkürler. Haklısınız ilk mesajıma ekledim ies in speclerini.
05-09-2012, 15:00
ERDINC-VTI07
Az daha hızlanırsan emrah pistonlu 106 da geçecen yawww.... 106 eksoz yok içi sökük olmadığı halde çok iyi yürümüşsün yanındaa....
05-09-2012, 15:05
bladerk
ies de piston egzantirik ecu kısa var
maşallah canım hiç fena değil ama daha giderimiz var şu arabayı sıfırdan kaldırmayı da bi öğren yaaa :))))
05-09-2012, 15:05
EmrahERKAN
Sağolasın ERdinç abi. Dahada iyi olacak inşallah onun için uğraşıyoruz. Bu arada benim koltuklarım sökük ama ne kadar sökük olursam olayım bi 106 kilosuna düşemem :) zaten o kilolara düşsen ahhh ahh ne güzel dereceler gelir :)
Alıntı:
bladerk Nickli Üyeden Alıntı
ies de piston egzantirik ecu kısa var
maşallah canım hiç fena değil ama daha giderimiz var şu arabayı sıfırdan kaldırmayı da bi öğren yaaa :))))
Onu daha beceremiyorum Erkut abi ama inşallah oda olacak :)
05-09-2012, 16:00
Alper_
iki araca da maşallah güzel denemeler olmuş :icon_tup:
05-09-2012, 16:16
MKT
Daha coook gideri var ies'in az daha timing ve avans ayari ile 1 direk civari daha hizlanir
05-09-2012, 16:21
EmrahERKAN
sağolasın kanka :) insallah istediğimiz gibi olucak
05-09-2012, 16:56
aVDANLı
akşam kendimde bizzat ***** bölgede izleyici olarak bulunuyordum
dragda barız belli zaten 3 araba cıvarı bır fark var ...
rollingde de 4 sonunda ies uzadıgı ıcın bıraz önde ama 5 e atılınca GS direk gelip öne cikıyor ...
zaten GS öne cıkınca ies hemen gazı salıyordu ...
yorumlarım bu kadar ama herkes gercekleri konussun lütfen :D
05-09-2012, 17:01
SER_26
Araçların ikisinede maşallah ama ies gerçekten çok sağlam yürüyor
05-09-2012, 17:03
EmrahERKAN
Alıntı:
aVDANLı Nickli Üyeden Alıntı
akşam kendimde bizzat ***** bölgede izleyici olarak bulunuyordum
dragda barız belli zaten 3 araba cıvarı bır fark var ...
rollingde de 4 sonunda ies uzadıgı ıcın bıraz önde ama 5 e atılınca GS direk gelip öne cikıyor ...
zaten GS öne cıkınca ies hemen gazı salıyordu ...
yorumlarım bu kadar ama herkes gercekleri konussun lütfen :D
aVDANLI r :) biz onur kardeşim 200 de bitireceğiz dediğimiz için ben gazı bırakıyorum :) geri vites yapmam ben motor patlayana kadar gazlarım
05-09-2012, 17:12
aVDANLı
Ben ordaydım 200 falan konusuldugunu hatırlamıyorum :D Onurlada konustum 5 atıp devam edioz ama senin bıraktıgını söyledi :D sıkıntı yok birbirimizi biliyoruz burdakı konuşmalarımızda arabaların sürekli kafaburun gittigini senınlede konustuk bizzat 400 un orda sohbet ederken :D bunu söyledin :D yanlışım varsa düzeltsin
05-09-2012, 17:25
SDR_07
Maşşallah her iki aracada ikiside fena yürüyen araçlar onurun arabası zaten gidiyor bunu herkes biliyor ies ten böyle bir performans beklemiyordum acıkcası ustasının ellerine sağlık
05-09-2012, 18:50
Volkann
ies e maşallah çok güzel yürümüş demek bizim gibi stoklar denk gelse nolcek :P
05-09-2012, 19:35
src106
maşallah araclara ...........
05-09-2012, 19:54
Yalcin54
2 aracada maşallah.
05-09-2012, 20:13
tdipower
maşallah emrah harika olmuş araban birgün çık gel şu sıfırdan kaldırma olayını çözelim :)
05-09-2012, 20:54
EmrahERKAN
sagol serdar tesekkur ederim derse gelecegm bi gun oralara :)
05-09-2012, 21:02
alikosar
Emrah araban çok güzel olmuş biliyosun onurun gti güzel giden bi araç maşallah diyelim aracına vteclerin canı na okursun bunu böyle bil
05-09-2012, 21:17
EmrahERKAN
sagolasin ali abi onurun arabasi gercekten cok guzel yuruyen bir gti
05-09-2012, 21:22
Jön Türk
Maşallah pampaaa zalım ayesss gecelerdeee
Bir ara çatırdama sesi geldi o senden mi geliyo ? :hehe:
05-09-2012, 21:27
EmrahERKAN
ayipsin jonturk pampam sesler zalimdan geliyo fena alevli meyve oldu :)
06-09-2012, 00:28
güneşbalkan
bu civic sohc vtec değil mi ?
06-09-2012, 00:29
tdipower
sohc vtec evet
06-09-2012, 00:31
güneşbalkan
niye her videosunda ies yazılıyor öyleyse
06-09-2012, 00:37
bladerk
Alıntı:
güneşbalkan Nickli Üyeden Alıntı
niye her videosunda ies yazılıyor öyleyse
dünyada hondanın sohc vtec adlı bi modeli yok o araç i es dir dünyada da ex dx cx lsi vti gibi çeşitleri bulunur :hahaha: ben de gelende si diye yazıyorum çünkü si
06-09-2012, 00:40
güneşbalkan
model olarak haklısınız lakin ben modelden ziyade motor kasıtlı yazdım.sohc vtec fabrika çıkışlı civicler var öyle değil mi ? sonuçta bir motor modifikasyonu mevcut bu araçta
06-09-2012, 00:42
tdipower
iyide araç sahibi motor stock yazmamış zaten specler belli
06-09-2012, 00:47
güneşbalkan
Alıntı:
tdipower Nickli Üyeden Alıntı
iyide araç sahibi motor stock yazmamış zaten specler belli
motor stock demedim zaten ben anlatmak istediğim şeyi anlamadınız sanırım.ies dediğiniz zaman tr'de d16'dır değil mi.lakin araç sohc vtec.söylemek istediğim bu yani.ies yazınca d16ymış gibi algılanabilir.kaldı ki araçı biliyorum yakından zaten her sanayiye gidişimde gördüğüm araç
06-09-2012, 00:48
bladerk
bak kardeşim sohc vtec dünyadaki çoğu sohc hondada bulunan bi özellik ies non vtec 120 hp d16z6 sohc vtec 125 hp yani vtec açtı diye aman aman bişey olmuyo yani aynı egzantiriği direk i es kapağa da taktığında aynı sonucu alırsın bişey değişmez haa emraha bunu söylemiştim ama abi ben vtec açma keyfini yaşamak istiyorum dedi bu yüzden ona bi kapak hazırlayıp yolladım yani aynı speclerde yine aynı sonuç oluyo d16y4 d16z6 kapak flowları aynı neredeyse sadece vtec kapaklarda rolanti daha düzgün :)
bak kardeşim sohc vtec dünyadaki çoğu sohc hondada bulunan bi özellik ies non vtec 120 hp d16z6 sohc vtec 125 hp yani vtec açtı diye aman aman bişey olmuyo yani aynı egzantiriği direk i es kapağa da taktığında aynı sonucu alırsın bişey değişmez haa emraha bunu söylemiştim ama abi ben vtec açma keyfini yaşamak istiyorum dedi bu yüzden ona bi kapak hazırlayıp yolladım yani aynı speclerde yine aynı sonuç oluyo d16y4 d16z6 kapak flowları aynı neredeyse sadece vtec kapaklarda rolanti daha düzgün :)
makalenizi zaten okumuştum ancak demek istediğim farklı bişeydi.olay farklı yere gitti.neyse hayırlı geceler
06-09-2012, 00:56
bladerk
ben bi yanılgıyı düzeltmek istedim çünkü insanlar bu şekilde yürümesi için illa vtec kapak gerekli sanıyolar sen de öyle düşünüyodun sanırım ies motruna piston egz ecu kısa bu kadar yürür
06-09-2012, 01:20
percussionali
Alıntı:
makalenizi zaten okumuştum ancak demek istediğim farklı bişeydi.olay farklı yere gitti.neyse hayırlı geceler
Alıntı:
bladerk Nickli Üyeden Alıntı
ben bi yanılgıyı düzeltmek istedim çünkü insanlar bu şekilde yürümesi için illa vtec kapak gerekli sanıyolar sen de öyle düşünüyodun sanırım ies motruna piston egz ecu kısa bu kadar yürür
arkadaş gibi bende düşündüm pek hondadan anlamam ama ies ile vti arasında sonuçta Hp ve tork farkı var diye biliyorum ben ies i yüklemişler sandım açıkcası Vti desenize şuna yaf anlayan var anlamayan var benim gibi peugeot desen anlarımda hondaları b si d si bitmiyo motor seçeneği çok
arkadaşın anlatmak istidiğini anladım ve aynısını düşündüm videoları izlerken ies i doldurmuşlar diye ies vti dan yavaş olduğunu biliyoz kasıtı odur;)
bu arada egzantirikli 106 ya neden sona susturucu taktınız o şekilde sıkarsanız kırıcaksınız haberiniz olsun bu arada eğer orjinal son susturucu varsa
Maşşallah araçlara bu arada
Bu arada 106 nın bi kadran videosunu izlemek isterim düz yolda bizimkilerle bikarşılaştıralım ;)
06-09-2012, 01:36
Bi1ReD
Egzantirik var chip yok, egzoz orjinal ??
Bence 106'yi yapan usta ya kor olmus yada okadar şey yok o arabada...
Neyse araçlara maşallah harcanan paralar hakkini versin o yeter.
06-09-2012, 06:58
EmrahERKAN
Alıntı:
bu civic sohc vtec değil mi ?
evet sohc vtec ama genel anlamda ies. Mantik olarak bír vti i yukledgn zaman yne vti olmuyor mu ? Benim araBamda o sekilde ies in yuk lenmis halidir snuc itibariyle. Yne ies yani
Alıntı:
tdipower Nickli Üyeden Alıntı
sohc vtec evet
Alıntı:
percussionali Nickli Üyeden Alıntı
arkadaş gibi bende düşündüm pek hondadan anlamam ama ies ile vti arasında sonuçta Hp ve tork farkı var diye biliyorum ben ies i yüklemişler sandım açıkcası Vti desenize şuna yaf anlayan var anlamayan var benim gibi peugeot desen anlarımda hondaları b si d si bitmiyo motor seçeneği çok
arkadaşın anlatmak istidiğini anladım ve aynısını düşündüm videoları izlerken ies i doldurmuşlar diye ies vti dan yavaş olduğunu biliyoz kasıtı odur;)
bu arada egzantirikli 106 ya neden sona susturucu taktınız o şekilde sıkarsanız kırıcaksınız haberiniz olsun bu arada eğer orjinal son susturucu varsa
Maşşallah araçlara bu arada
Bu arada 106 nın bi kadran videosunu izlemek isterim düz yolda bizimkilerle bikarşılaştıralım ;)
vti dgl ali kardsm ies araba vti mtru flan yok. Ddgn gbi ies i yukLedik biz.
06-09-2012, 07:04
EmrahERKAN
Alıntı:
Bi1ReD Nickli Üyeden Alıntı
Egzantirik var chip yok, egzoz orjinal ??
Bence 106'yi yapan usta ya kor olmus yada okadar şey yok o arabada...
Neyse araçlara maşallah harcanan paralar hakkini versin o yeter.
ltfn arkadasm ustaya *** atmayalm bu tarz knusmalas yaksmiyor. Chip yk dmedim blmyrm deDM sanrm var yazdm. arkadasmz arabasyla carsiya iniyor egzos tkamyor o yuzdn oyle bniyor